Tko prolazi na Euro ako i Turska i Hrvatska i Wales budu imali po 16 bodova?

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Ako Wales do kraja kvalifikacija pobijedi Tursku i Armeniju, a Hrvatska slavi protiv Latvije i Armenije, tri bi reprezentacije imale 16 bodova – Turska, Wales i Hrvatska

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijama više ne ovisi samo o sebi, već joj sudbinu Eura 2024. kroje i ostale reprezentacije skupine.

Put u Njemačku kvalifikacijama će osigurati po dvije reprezentacije svake skupine, a iz skupine D ulaznicu za glavni turnir i matematički već ima Turska.

Hrvatska se trenutno nalazi na trećem mjestu na tablici s deset bodova, jednako koliko ima i Wales koji je mjesto ispred zbog boljeg međusobnog omjera.

Ako Wales do kraja kvalifikacija pobijedi Tursku i Armeniju, a Hrvatska slavi protiv Latvije i Armenije, tri bi reprezentacije imale 16 bodova – Turska, Wales i Hrvatska.

U tom slučaju, gledali bi se bodovi osvojeni u međusobnim ogledima i Hrvatska bi bila najlošija u tom ‘trokutu’ sa samo četiri boda (pobjeda i poraz protiv Turske, remi i poraz protiv Walesa). Turska bi imala šest bodova u tom trokutu (pobjeda i poraz i protiv Hrvatske i protiv Walesa), a Wales sedam (pobjeda i poraz protiv Turske, pobjeda i remi protiv Hrvatske).

Vatreni se nadaju barem jednom kuksu Velšana. No, treba naglasiti kako su Hrvatskoj zahvaljujući plasmanu na Final Four Lige nacija osigurane i dodatne kvalifikacije.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Umjetnik Miško iz Uzarića oživljava kameni svijet

Njegove kamene uratke možete pronaći diljem njegova rodnog mjesta Uzarići, počevši od stajališta za križni put koja vode od Uzarića do Širokog Brijega, točnije njih pet, preko spomenika palima u Domovinskom ratu do mrtvačnice te niza drugih građevina Tko o čemu, Hercegovac o kamenu. Na njegovim se tvrdim podovima živjelo, […]

Pretplatite se