26. listopada bit će obilježen 32. Dan Kruševa

admin
0 0
Read Time:42 Second

U četvrtak, 26. listopada biti će obilježen 32. Dan Kruševa. Kao i dosadašnjih godina, mještani ne zaboravljaju hrabrost i smjelost golorukih mještana koju su iskazali u vrijeme obrane hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Polaganje vijenaca poginulim braniteljima ispred spomenika kod Doma je u 17:45 sati.

Sveta misa za sve poginule branitelje i civile kao i za zahvalu dragom Bogu na daru slobode slavit će se župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u 18 sati.

Kruševo, smješteno na pola puta između Mostara i Čitluka, imalo je veliku ulogu u ratnim vremenima. Srpski agresor prepoznao je važnost osvajanja ovoga mjesta kako bi nastavio pohod po Hercegovini, ali stanovnici Kruševa su se organizirali, pružili otpor znatno nadmoćnijem protivniku i slomili mu planove koje je imao za područje Hercegovine.

Braneći svoj dom, život na oltar Domovine položilo je 14 branitelja iz Kruševa.

Brotnjo.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Franjevačka knjižnica Tomislavgrad predstavljena u Španjolskoj!

Početkom ovoga mjeseca dogodilo se nešto iznimno važno za našu knjižnicu, jer je prvi put predstavljena na jednom međunarodnom skupu. U Cordobi, u Španjolskoj, ove godine održana je pedeset prva konferencija udruge BETH (Bibliothèques Européennes de Théologie – Europske teološke knjižnice). Na konferenciji, uz sve popratne sadržaje, održana su dvadeset […]

Pretplatite se