Pudar proglašena najboljom športašicom u BIH

admin
0 0
Read Time:36 Second

Mlada plivačica Lana Pudar proglašena je za športašicu godine u izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Pudar je osvojila priznanje zahvaljujući odličnim rezultatima u godini na izmaku u kojoj se okitila i naslovom prvakinje Europe u seniorskoj konkurenciji.

Šesnaestogodišnja Mostarka osvojila je nagradu i u konkurenciji za najbolju športašicu Bosne i Hercegovine za 2022. godinu u ženskoj konkurenciji, a u izboru su još bile skijašica Elvedina Muzaferija i taekwondoistkinja Petra Ždero.

Za najboljeg športaša u muškoj konkurenciji proglašen je taekwondoist Nedžad Husić, a u konkurenciji su još bili atletičar Mesud Pezer i džudist Toni Miletić.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH izabrana je za najbolji reprezentativni tim, dok je Klub vodenih sportova Orka Mostar najuspješniji sportski klub u 2022. godini.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Bosna i Hercegovina jedna od minski najugroženijih zemalja u svijetu

Bosna i Hercegovina očišćena od mina moguća je do 2027. godine ako svi nivoi vlasti u toj zemlji urade ono što su obećali u Strategiji protuminskog djelovanja, izjavio je u srijedu Saša Obradović, direktor Centra za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini. U Sarajevu je upriličena svečanost povodom obilježavanja 20 […]

Pretplatite se