Isplate centrima do 10. studenog – Pušteni nalozi za 1440 roditelja njegovatelja u FBiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je danas informaciju da su pušteni nalozi za naknade roditeljima njegovateljima u Federaciji BiH za mjesec listopad. ”Prošli mjesec smo objavili da smo završili reviziju rješenja za roditelje njegovatelje, te da će od studenog mjeseca naknade roditeljima njegovateljima iz Federalnog ministarstva financija biti puštane svakog desetog u mjesecu.
Šta smo obećali, to smo i ispunili. Nalozi su danas pušteni iz našeg Ministarstva, a već 10. će biti na računima centara za socijalni rad”, najavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.
Iz Ministarstva podsjećaju da je primjena Zakona roditelj njegovatelj počela krajem 2021. godine, te da je revizija oko 1600 predmeta trajala skoro dvije godine.
”U periodu od godinu i po dana koliko je trajala revizija do preuzimanja mog mandata završeno je tek oko 500 predmeta. Prepoznali smo to kao prioritet, osnovao sam komisiju i za tri mjeseca završili smo oko 700 zaostalih i nešto više od 300 novopristiglih rješenja i time konačno okončali zaostalu reviziju”, podsjetio je ministar.
Za mjesec listopad roditeljima njegovateljima uneseni su nalozi za isplate u ukupnom iznosu od 1.660.830,05 KM za 60 centara za socijalni rad na području Federacije BiH.
Podsjećamo, isplate će iz Federalnog ministarstva financija ići svakog desetog u mjesecu od ovog mjeseca pa nadalje, a kad će centri za socijalni rad uplaćivati sredstva korisnicima, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ne raspolaže takvim informacijama, priopćeno je iz Kabineta ministra.
Podsjetimo, prema ovom zakonu, jedan od roditelja, koji 24 sata brine o djetetu sa stopostotnim invaliditetom, ima pravo na naknadu u visini minimalne plaće. Roditelj njegovatelj ima pravo na mjesečnu naknadu u visini iznosa neto najniže plaće u Federaciji Bosne i Hercegovine (543,00 KM) u skladu sa Zakonom o radu (“Službene novine Federacije BiH”, br. 26/16 i 89/18), na koju se uplaćuju doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i osiguranje za vrijeme nezaposlenosti.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Francuski div bi gradio i uzeo Maksimir pod koncesiju

Francuska tvrtka Bouygues, koja je u konzorciju 1998. izgradila i sada upravlja francuskim nacionalnim stadionom Stade de France, trebala bi investirati u novi stadion u Maksimiru, ekskluzivno doznaje Jutarnji list. Francuski građevinski div koji je u Hrvatskoj poznat po izgradnji i koncesiji novog terminala Zračne luke “Franjo Tuđman”, kao i […]

Pretplatite se