Dinamo od 18:45 igra protiv Salzburga

Domagoj
0 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

Od 18:45 Dinamo i Salzburg kreću u prvu od dvije bitke u samo šest dana koje bi mogle odlučiti nastavak europske sezone hrvatskog prvaka. Večerašnji susret i onaj na Maksimiru sljedećeg utorka vjerojatno će biti odlučujući u Dinamovoj borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta u skupini.

Modri su trenutno drugi u skupini E s tri boda, dok su Austrijanci treći s tek bodom manje te se i oni nadaju istom što i Dinamo, prolazu skupine ili makar osvajanju trećeg mjesta koje ovog proljeća vodi u Europsku ligu.

Utakmica drukčija od prve dvije

Dinamo će nakon dvije utakmice u kojima se braneći uspio dokopati tri boda protiv europskih giganta prvi puta pokušati zaigrati na način koji inače igraju u SuperSport HNL-u, napadački i po pobjedu. No neće biti nimalo lako jer je Salzburg je sjajna mlada momčad koja se ne boji nikoga. Najbolje potvrde za to su remiji kod Chelseaja i protiv Milana.

”Oni će stajati visoko i napasti nas, Salzburg živi od tog presinga, moramo što manje gubiti lopte u našoj polovici, moramo paziti na posjed, izaći iz presinga i pokušati mijenjati strane što češće“, rekao je Robert Ljubičić na druženju s medijima uoči utakmice..

Čačića muče ozljede

Ante Čačić je nakon još jedne pobjede Dinama u prvenstvu ipak izrazio nezadovoljstvo zbog primljenog gola. Muče ga i ozljede Ristovskog i Mišića. Makedonac sigurno neće igrati neko vrijeme, dok je Mišić svojim igrama ove sezone za mnoge postao i kandidat za reprezentaciju.

Zbog želje za pobjedom, prvom gostujućom za Modre u Ligi prvaka još od one amsterdamske iz sad već daleke 1998. godine, ali i ozljede Ristovskog, Čačić će vjerojatno promijeniti provjereni 3-5-2 recept za utakmice na najvišem europskom nivou, naslijeđenim jod od Nenada Bjelice.

U posljednjoj liniji trebala biti bi četvorica, a to onda otvara mjesto za još jednog ofenzivnijeg igrača, veznjaka ili krilo.

Bočkaj u prvih 11?

Ostaje pitanje hoće li Robert Ljubičić i dalje ostati na poziciji lijevog beka ili će možda napokon dobiti priliku na svojoj poziciji u veznom redu, ako Mišić ne bude mogao istrčati večeras.

Petar Bočkaj je u domaćoj ligi u sjajnoj formi, a pitanje je treba li ga Čačić staviti na lijevog bočnog ili pak na desno krilo, poziciju s koje bombardira 16-erac protivnika.

“Otkrili smo Peru Bočkaja i pokazao nam je u određenim trenucima utakmice protiv Slavena da se na njega može računati, veseli me to kad igrač iz momčadi izroni i pokaže da je spreman odigrati nešto“, podvukao je Čačić na temu Bočkaj jučer na konferenciji za medije..

Salzburg – tvornica talenata

 

Kod Salzburga treba posebno spomenuti velike talente iz Slovenije i Hrvatske. Napadača Benjamina Šeška već uspoređuju sa svojim prethodnika u dresu Bikova, Haalandom. Luka Sučić je pak velika budućnost hrvatske reprezentacije.

U napadu je još jedan sjajni mladi nogometaš, Noah Okafor iz Švicarske, no rotacije su u Salzburgu česta pojava pa je teško prognozirati tko će sigurno, čak i od najboljih, istrčati večeras. Radi se o klubu sa sjajnim igračima o kojima ćemo još dosta slušati u budućnosti.

Mogući sastavi Dinama:

Livaković – Moharrami, Perić, Šutalo, Ljubičić – Mišić, Ademi – Bočkaj, Ivanušec, Oršić – Petković

Livaković – Moharrami, Perić, Šutalo, Bočkaj – Ljubičić, Ademi – Špikić, Ivanušec, Oršić – Petković

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zlatko Dalić stigao iz Livna u Međugorje

Zlatko Dalić stigao je do cilja svojeg hodočašća u Međugorje. U tri dana pješačio je 120 kilometara od rodnog Livna do svetišta gdje je objavio fotografiju ispred kipa Djevice Marije u koju je još jednom iskazao neizmjernu vjeru. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije je nakon plasmana na Final Four Lige nacija […]

Pretplatite se