Još uvijek nije kasno: Povrće koje možete posaditi u lipnju

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ljetnji kupus 

Sorte ljetnjeg kupusa mogu osigurati ovo povrće tokom cijele godine i o njima se lako brine. Razmaknite ga na 37 cm jedan od drugog, s 30 cm između redova kao dio vaših ideja za vrt. Pazite da ne uzgajate kupus na istom mjestu na kojem ste ga prošle sezone uzgajali.

Zasadite ljetnji kupus na vrlo čvrstom tlu, s dosta odležanog komposta. Uklonite kupusne leptire i gusjenice i zaštitite biljke mrežama. Također pokušajte s pratećom sadnjom kako biste štetočine držali dalje od vaših usjeva kupusa.

Rotkvice

Sada kada je prošla opasnost od mraza i kada se zemlja zagrijala, možete ubaciti sjeme rotkvice u zemlju. Svojim hrskavim i jakim ukusom, rotkvice su divan dodatak ljetnjim salatama. Lako je naučiti kako uzgajati rotkvice, a neke od sorti možete ubrati u roku od samo nekoliko tjedana od sjetve.

Cikorija

Svestrana salata, čiji listovi se mogu kuhati ili jesti sirovi, cikorija ima divno hrskave i delikatno gorke listove koji imaju karakterističan ukus. Sjeme vrste cikorije možete sijati na otvorenome, izravno u dobro pripremljeno, slobodno drenirano zemljište na sunčanom mjestu u lipnju. Posijte sjeme na dubinu od 1,5 cm ili posadite u redove na 30 cm jedan od drugog. Ukusni usjevi prispijevaju od kasnoga ljeta do jeseni.

Zelena salata 

Svježe ubrani listovi zelene salate su mnogo ukusniji od opcija kupljenih u trgovini.  Zelenu salatu možete sijati izravno u svom povrtnjaku. U stvari, zelena salata se može sijati od sredine proljeća i tijekom cijeloga ljeta pa u njoj možemo uživati veći dio godine Za kontinuiranu berbu, uberite vanjske listove i ostavite unutarnje da rastu.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

DANI KREATIVNE EUROPE

U Ljubuškom je organiziran događaj pod nazivom “Dani kreativne Europe” za sve kreativce, kulturne organizacije, javne institucije i poduzeća s ciljem da se potencijalnim korisnicima približi program kroz pozitivnu praksu. Program je obilježen kroz još nekoliko panel diskusija, ali i radionicom o upravljanju projektima,dok je drugi dan, odnosno subota, rezervirana […]

Pretplatite se