MNOGOBROJNA PUBLIKA U DVORIŠTU FRANJEVAČKOG MUZEJA I GALERIJE GORICA – LIVNO

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second
U dvorištu Franjevačkoga muzeja i galerije Gorica-Livno u srijedu je održan spoj glazbene i slikarske umjetnosti zaslugom dugodišnjeg profesora s Filozofskog fakulteta iz Splita, rodom iz Livna, znanstvenika, glazbenog pedagoga i skladatelja Gorana Sučića, koji je u jednom događaju predstavio svoje dugogodišnje životno istraživanje, glazbene i slikarske umjetnosti.
Ova večer ujedno je bila i prigoda na kojoj su se okupili mnogi mladi i iskusni glazbenici iz Livna, Hrvatske i Njemačke, svi podrijetlom iz Livna, kako bi dali obol čovjeku koji je cijeli život posvetio umjetnosti i obrazovanju.

Goran Sučić cijeli svoj život nastoji objediniti dvije njemu najvažnije umjetnosti. Slikarstvu kao ”tihoj” poeziji dao je glas. Dugogodišnjim radom i zanesenim istraživanjem na poljima glazbe i vizualnoga postigao je ujedinjenu senzaciju, vizualno – auditivnu  interpretaciju koja je uzajamno inspirirana, nadopunjena i isprepletena u začuđujući fenomen združenih osjeta.

O Sučićevom slikarstvu govorila je kustosica Željka Markov istaknuvši kako je autor po vokaciji prvenstveno glazbenik i skladatelj i kroz slikarstvo svaku notu pretvara  u  potez kista.

 

Uz koncert i izložbu, posjetitelji su imali priliku vidjeti i promociju filma ”Glazbom i slikom kroz Livno” u kojem je Sučić predstavio svoje slikarske početke nadahnut impresionizmom.

Gestualnom mrljom, žestinom boja, izlomljenim linijama ili pak organskim formama Sučić kreira suglasje koje iskazuje autorovu veliku energiju, razigranost i ushit.

Izložbu koja je priređena u sklopu Livanjskoga kulturnog ljeta otvorio je gradonačelnik Darko Čondrić, izrazivši ponos na sve Livnjake koji svojim svestranim radom i djelima u Livnu i inozemstvu doprinose afirmaciji livanjskog kraja.

Izložba ”Glazba u slici” bit će otvorena do 13. rujna 2024. godine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ZDRAVSTVENI DJELATNICI NAPOKON OSTVARILI PRAVA KOJA IM PRIPADAJU

Jučer je u zgradi Vlade HBŽ-a ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Dijana Novković – Pećanac u ime Vlade HBŽ-a potpisala Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika – doktora medicine i stomatologije, medicinskih sestara i tehničara i pomoćnih radnika u djelatnosti zdravstva na području […]

Pretplatite se