Hrvatska može i do prvog mjesta, evo kako

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
Hrvatska je u susretu 9. kola skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedila Latviju u Rigi 2:0 i stigla na korak do plasmana na Europsko prvenstvo.

Momčad Zlatka Dalića slavila je golovima Lovre Majera u 6. i Andreja Kramarića u 16. minuti i do kraja susreta je bez ikakvih problema sačuvala prednost.

Pobijedi li u utorak na Maksimiru Armeniju u zadnjoj utakmici kvalifikacija, Hrvatska će se izravno plasirati na Euro, u čemu su joj pomogli Armenija i Wales koji su ranije odigrali 1:1. No, Hrvatska može i do prvog mjesta u skupini, ali će joj se za to morati poklopiti rezultati.

Trenutačno ima tri boda manje od Turske, koja u zadnjem kolu gostuje u Walesu. Da bi osvojila prvo mjesto, mora pobijediti Armeniju, a Turska mora izgubiti u Walesu. U tom slučaju Turska i Hrvatska imale bi po 16 bodova, ali bi prvo mjesto osvojila Hrvatska zbog boljeg međusobnog omjera (2:0, 0:1), piše Index.hr.

Prvo mjesto je vrlo važno jer bi Hrvatskoj donijelo mjesto u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Euro, čime bi izbjegla vrlo jake protivnike. U slučaju drugog mjesta bila bi u trećoj jakosnoj skupini. Na Euro može i Wales kojemu u zadnjem kolu trebaju pobjeda protiv Turske i poraz Hrvatske od Armenije. U tom slučaju bi Hrvatska igrala dodatne kvalifikacije koje je osigurala kroz Ligu nacija.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Herceg Bosna je platila cijenu dogovora o završetku rata

Brojnim manifestacijama obilježena je 32. godišnjica utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne, a središnja je održana u Mostaru, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje te utemeljitelje – najprije Zajednice, a zatim i Republike Herceg Bosne koja je kasnije postala sastavni dio mirovnih sporazuma, najprije onoga u […]

Pretplatite se