Stiže novo pravilo: Korisnici građanskog doplatka u Njemačkoj uskoro će morati ići na posao?

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

U Njemačkoj se u političkim krugovima vode rasprave o visini socijalne pomoći koju država daje, te se pokušavaju pronaći načini koji bi dugotrajno nezaposlene mogao motivirati na pronalaženje posla.

Za primatelje socijalne naknade Bürgergelda, odnosno građanskog doplata u Njemačkoj uskoro će biti obvezan odlazak na posao. Tu promjenu sustava podupiru razni političari, pišu njemački mediji.

Rasprava o građanskom dohotku poprima nove vrhunce na njemačkoj političkoj sceni. Njemački mediji pišu kako će se uvesti novo pravilo koje propisuje da korisnici naknade ubuduće moraju ići na posao. Unutar CDU-a vodi se kontroverzna rasprava o ovom pitanju, piše Fenix-magazin.

Obvezni rad kao nova mjera za korisnike građansko doplatka

U Njemačkoj se u političkim krugovima vode rasprave o visini socijalne pomoći koju država daje, te se pokušavaju pronaći načini koji bi dugotrajno nezaposlene mogao motivirati na pronalaženje posla.

Sada CDU razmišlja o drastičnim mjerama za korisnike građanskog. Carsten Linnemann, glavni tajnik CDU-a, predlaže “promjenu sustava”. Želi da radno sposobni korisnici građanskog doplatka moraju početi raditi u roku od šest mjeseci.

Ovaj plan nailazi na otpor, posebno od strane ministra rada Hubertusa Heila (SPD), koji se protivi takvoj radnoj obvezi i umjesto toga predlaže poticaje i ciljanu pomoć.

Ovaj prijedlog obveznog rada za primatelje građanskog dohotka potaknuo je široku raspravu o najboljim mogućim načinima potpore nezaposlenima u društvu.

Osiguranje za slučaj nezaposlenosti umjesto građanskog doplatka

Dok je dio političara za uvođenje radne obveze, drugi dio se zalaže za ukidanje građanskog doplata, te uvođenje osiguranja za slučaj nezaposlenosti, pišu njemački mediji.

Sukob oko građanskog doplatka postaje sve važniji ne samo politički, već i društveno, a na političkoj sceni se intenzivno raspravlja o mogućoj obvezi rada za primatelje naknade.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Cijene nafte blizu 82 dolara, ulagači čekaju sastanak OPEC-a i saveznika

Cijene nafte stabilizirale su se u utorak na međunarodnim tržištima blizu razine od 82 dolara budući da ulagači čekaju odluku vodećih proizvođača o opskrbi u idućoj godini u okruženju posustajanja globalnog gospodarstva. Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila niža za 35 centi nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine […]

Pretplatite se