Neobični plodovi iz Hercegovačkih vrtova

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second
Za većinu proizvođača, bili oni profesionalci ili amateri, jesen je  dio godine kojem se svi raduju jer ubiru plodove svog rada. U tom periodu uživamo u šarenilu boja, berbi plodova voća i povrća, pripremi zimnice, ali i obilazeći susjede hvaleći se neobičnim ili izrazito krupnim plodovima.

Mali, veliki, duguljasti ili okrugli plodovi voća i povrća, postali su nezaobilazni u svakodnevnoj prehrani. Svake godine netko nas iznenadi neobičnim plodovima koje je uzgojio u svom vrtu. Navikli smo da voće i povrće uvijek dolazi u nekom određenom obliku, karakterističnom za određenu vrstu. Primjerice, banana je uvijek duguljasta, jabuka okrugla, trešnje uvijek dolaze u paru, mrkva je najčešće izduljena i sl. No ponekad priroda odluči prekršiti vlastita pravila i ponuditi neobične plodove.

Većina vrtlara cijele godine marljivo radi u svojim vrtovima, nastojeći proizvesti što bolje i kvalitetnije plodove. U takvoj proizvodnji posebno je bitno odabrati kvalitetan i zdravstveno ispravan sjemenski i sadni materijala, te poštivati sve agrotehničke mjere.

Uz vašu želju za vrtlarenjem i proizvodnjom vlastitih plodova voća i povrća, a uz sjemenski i sadni materijal iz Sjemenarna agrocentara, rezultat neće izostati.

Tako je bilo i ove godine u kojoj su Sjemenarnini vjerni kupci slali fotografije iz svojih vrtova sa nesvakidašnjim plodovima. U fotogaleriji pogledajte plodove neobičnog izgleda ili iznimno velike težine koji su proizvedeni na hercegovačkim oranicama – krumpir, tikve, krastavac, crnu mrkvu, bijeli kukuruz, patlidžan i još mnogo neobičnih i nesvakidašnjih plodova.

Bilo da ste vrtlar, mali poljoprivredni proizvođač ili hobist, i vi možete proizvesti svoje voće i povrće.

Povedite računa o edukaciji, zatražite savjete o načinu sadnje, istražite kada je najbolje vrijeme za sadnju pojedinih kultura, kako se biraju odgovarajući pripravci za zaštitu.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

SVETA CECILIJA - ŽUPNI ZBOR SVETOG NIKOLE TAVELIĆA TOMISLAVGRAD

Spomen dan svete Cecilije zaštitnice glazbe i glazbenika posebno onih koji svojim glazbenim umijećem pridonose ljepoti svete Mise i drugih liturgijskih slavlja slavimo 22. studenoga. Svoju nebesku zaštitnicu, Sv. Ceciliju  proslavio je i veliki župni zbor “Sv. Nikola Tavelić” iz Tomislavgrada koji je 1977. godine osnovao nedavno preminuli duvanjski misionar […]

Pretplatite se