Na sjednici Doma naroda usvojena Strategija zapošljavanja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH pod predsjedanjem Tomislava Martinovića je jučer održao redovitu sjednicu na kojoj je, između ostalog, usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o financijskom konsolidiranju gospodarskih društava u Federaciji BiH. Ovim je zakonom produžen rok za prijavu i konsolidaciju gospodarskih društava u Federaciji BiH do 31. prosinca 2027. godine.

Izaslanici su potvrdili i Strategiju zapošljavanja u Federaciji Bosni i Hercegovini (2023-2030.) koju su izradili Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Međunarodna organizacija rada (MOR) uz potporu drugih nadležnih institucija. Prilikom izrade ovoga dokumenta sagledani su ključni pokazatelji tržišta rada kao i politike zapošljavanja institucija nadležnih za tržište rada. Strategijom se uvodi novi moderniji pristup zapošljavanju, osobito mladih, a novi način u pristupu zapošljavanju kao pilot projekt trenutačno se provodi u općinama Čitluk i Visoko.

Također, na sjednici su usvojena i Strategija zaštite okoliša za razdoblje 2022. – 2023. te Strategija upravljanja vodama za isto razdoblje.

Sjednica Doma naroda je održana u zgradi Parlamenta Federacije BiH, uz zahtjev predsjedatelja ovoga doma Tomislava Martinovića za žurnim otklanjanjem problema sa dvoranom za zasjedanje kako bi se omogućio nesmetan rad Parlamenta Federacije BiH, koji u zgradi na adresi Hamdije Kreševljakovića br. 3 ima kontinuitet zasjedanja dug skoro 30 godina, priopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Univerzalna sportska škola Tomislavgrad organizira devete Sportske štafetne igre za djecu

Univerzalna sportska škola Tomislavgrad, u subotu 2.12.2023. godine u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu s početkom u 11 sati, organizira devete po redu Sportske štafetne igre za djecu uzrasta od 4 do 12 godina. Na igrama će nastupiti, osim naše škole, Univerzalna sportska škola Sport Talent iz Mostara, Univerzalna sportska […]

Pretplatite se