OBOLJELI OD AIDSA DANAS SU ČESTO STIGMATIZIRANI, NO S NJIM SE ŽIVI I O NJEMU TREBA RAZGOVARATI

admin
0 0
Read Time:55 Second

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a koji se obilježava 1.prosinca, Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine u suradnji s Sveučilišnom kliničkom bolnicom Mostar organizirala je dragovoljno, anonimno i besplatno testiranje na AIDS te hepatitis B i C. Obolijevanje od AIDS – a tema je to o kojoj se u našem društvu rijetko razgovara unatoč činjenici da su znanje i informiranost najbolji oblik prevencije.

Oboljeli od HIV virusa često su stigmatizirani što je također kako tvrdi struka pogrešan pristup. Virus HIV- a moguće je prenijeti na tri načina: spolnim putem, putem zaražene krvi i perinatalno, odnosno s majke na dijete tijekom trudnoće, na porodu ili kasnije dojenjem. Ovo je virus koji ne bira ni po društvenom statusu, starosnoj dobi niti po spolu.

U cilju informiranosti na Svjetski dan borbe protiv AIDSA na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je edukativno predavanje o HIV -u i AIDS-u za studente.

Ove i slične akcije trebaju podići svijest da AIDS nije ono što je bio prije 40. godina kada je i otkriven. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sutra je prva nedjelja došašća ili adventa: Znate li o kakvom se razdoblju zapravo radi?

U prvome dijelu došašća vjernici se pripravljaju za slavni Kristov dolazak, kada će ujedno biti i sudnji dan, dok se u drugom dijelu, od 17. do 24. prosinca pripremaju za Kristov rođendan Sutra je prva nedjelja došašća ili adventa, što je u crkvenoj godini vrijeme priprave za Božić, odnosno Kristovo […]

Pretplatite se