Čović: U četvrtak počinjemo pregovore za formiranje vlasti

Domagoj
0 0
Read Time:45 Second

Vlast na svim razinama u Bosni i Hercegovini gdje su prisutni predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a neće ni teoretski biti moguće formirati bez njih, rekao je Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora, u ekskluzivnom intervjuu za Anadolu Agency.

Govorio je o tome tko će biti partneri HDZ-u BiH u formiranju vlasti u BiH.

– Prije svega onaj tko pobijedi u apsolutnom iznosu svih brojki i tih kockica koje se slažu, pošto su specifični izbori. Imamo županijske razine, entitetski, državni pa potom izvedenice kroz Domove naroda, u odnosu na nametnute mjere visokog predstavnika za BiH.

Onaj tko u svemu tome ima apsolutnu većinu, on je legitimni predstavnik jednog, drugog ili trećeg naroda, tko god da je. A, onda, prva obveza je razgovarati upravo s tim ljudima. Zbog toga nećemo žuriti. Mi ćemo tek krajem tjedna, u četvrtak, početi jedan pregovarački proces, kazao je Čović.

Vrisak.info/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U pucnjavi kod Doboja dvije osobe ubijene, a jedna ranjena

Dvije osobe su ubijene, a jedna ranjena nakon što je na njih pucano iz vatrenog oružja u Kakmužu, općina Petrovo, rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj. Iz policije navode da je napadač izvršio samoubojstvo i da je pored njega pronađeno oružje. Policija je prijavu zaprimila u 11:30 sati. Kako […]

Pretplatite se