Njemačka: Čak 2,3 milijuna zaposlenih radi isključivo od kuće

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second
Broj zaposlenih u Njemačkoj koji rade isključivo od kuće skoro se učetverostručio nakon pandemije koronavirusa, pa je tako u 2022. godini 2,3 milijuna zaposlenih radilo u potpunosti od kuće.

U 2019. godini, prije pandemije, bilo ih je samo 674.000.

Generalno gledajući, sve više zaposlenih u Njemačkoj povremeno koristi kućne urede – trend koji se također povećao kao rezultat pandemije korona virusa. Dok je oko deset posto zaposlenih povremeno radilo od kuće u 2019. godini, prošle godine taj broj je već iznosio 22,6 posto ili 8,4 milijuna, prenosi Klix.ba.

Prema istraživanju njemačkog Federalnog ministarstva rada, broj povremenih korisnika kućnog ureda među zaposlenima u dobi od 15 do 24 godine povećao se četiri puta u razdoblju od 2019. do 2022. godine. Kod starijih zaposlenih između 55 i 64 godine utrostručen je u ovom razdoblju. U dobnim grupama između 25 i 54 godine, upotreba je porasla za više od 60 posto.

Istraživanje uvelike odgovara rezultatima najnovijeg istraživanja Ifo instituta iz Munchena, prema kojem otprilike svaki četvrti zaposlenik sada koristi opciju rada od kuće.

Prema informacijama, petak je najpopularniji dan za rad od kuće u Njemačkoj. U 55 posto ispitanih kompanija, to je najčešći dan za rad od kuće. Slijedi ponedjeljak sa 35 posto.

Nasuprot tome, utorak, srijeda i četvrtak su uglavnom dani za prisustvovanje, čak i za zaposlene koji ponekad rade kod kuće, rekao je istraživač Simon Krause.

jabuka.tv  Foto: Freepik

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Isplata invalidnina za studeni u Federaciji BiH

Nalozi za isplatu invalidnina tim kategorijama su upućeni prema bankama. Federalno ministarstvo financija osiguralo je sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja te nositelje ratnih odličja za studeni, u ukupnom iznosu od 28.565.403,25 KM. Također su osigurana sredstva za isplatu civilnih invalidnina (tuđa njega i pomoći) […]

Pretplatite se