Ovo je navodno novi trener Zrinjskog

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second
Nekadašnji jugoslavenski reprezentativac Željko Petrović, novi je trener Zrinjskog, objavile su Sportske.ba pozivajući se na ”dobro obaviješten izvor”.

Ovaj 58-godišnji Nikšićanin koji je trenersku školu učio u Nizozemskoj, gdje je igrao za RKC Waalwijk, Den Bosch i PSV Eindhoven, pokušat će vratiti Zrinjski na čelnu poziciju Premijer lige BiH.

Igrao je u Budućnosti, Dinamu, Sevilli, nizozemskim klubovima Den Boschu, RKC-u, PSV-u te u japanskoj Urawi. Trenirao je Boavistu, RKC, Urawu, Al-Shaab, Den Haag, Botev Plovdiv, Badak, ali bio je pomoćnik u HSV-u, West Hamu, Mahačkali, reprezentaciji Srbije, Sunderlandu, Utrechtu. Bio je pomoćnik velikim trenerima kao što su Guus Hiddink, Dick Advocaat, Martin Jol, Avram Grant

Posljednji angažman imao je kao pomoćnik u Adanasporu.

Željko Petrović je jedan od rijetkih nogometaša iz regije koji je igrao s Diegom Maradonom.

Petrović i Maradona su dijelili svlačionicu u Sevilli, prvom Maradoninom klubu nakon odlaska iz Napolija, te 15-mjesečne suspenzije zbog korištenja kokaina. Tada je u klubu iz Andaluzije igrao i Davor Šuker, pišu Sportske.ba.

Pred početak rata devedesetih godina, tadašnji izbornik Jugoslavije Ivica Osim pozvao je Željka Petrovića u reprezentaciju.

Petrović dolazi u Zrinjski nakon smjene Krunoslava Rendulića, koji je s mostarskim klubom napravio najveći uspjeh u povijesti – plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Privremeni trener mostarske momčadi je Mario Ivanković.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U 2024. stižu nova prava za umirovljenike iz Hrvatske, evo na koga se sve odnose

S početkom 2024. stupaju na snagu novi uvjeti za stjecanje prava na naknadu za starije, kolokvijalno zvanu nacionalnu mirovinu. S početkom 2024. stupaju na snagu novi uvjeti za stjecanje prava na naknadu za starije, kolokvijalno zvanu nacionalnu mirovinu. Riječ je uvođenju blažih kriterija zbog kojih se očekuje znatno povećanje broja korisnika. Nacionalna naknada za starije […]

Pretplatite se