U Zmijavcima, nećete vjerovati, otkriven spomenik žabi!

Domagoj
0 0
Read Time:58 Second

Otkrivaju se mnogi spomenici diljem svijeta u spomen, u čast, u slavu, u sjećanje na poznate ljude, njihovih djela, otkrivaju se u čast pobjeda, nekih posebnih događaja.

Spomenici čuvaju spomen na nešto veliko i lijepo što je bilo od koristi nekom narodu,nekoj državi, gradu,nekom mjestu.

Imoćani su pak jedinstveni po tom pitanju.

Oni će ubrzo imati veliki spomenik automobilu mercedesu koji je bio statusni simbol mnogih imotskih gastarbajtera,ali i spomen na odlazak, pravi egzodus tisuće Imoćana na rad u Njemačku.

A evo sada, točnije u nedjelju u Zmijavcima, mjestu poznatom po gostoljubljivim ljudima, otkriven je spomenik žabi. Pravoj žabi, iz Imotskog polja, uz rijeku Vrljiku, onoj iz jaruge, neke poljske baruštine, piše Slobodna Dalmacija.

I to kakav spomenik, od imotskog živca kamena, klesan rukama majstora klesara, težak više od 2500 kilogram.

Mi smo to učinili našoj žabi, onoj iz Imotskog polja iz baruština i pritoka naše Vrljike. I ne stidimo se, već ponosimo time.

Ta ista žaba othranila je uz blitvu i rašćiku generacije naših predaka, bijaše to sirotinjska, ali ukusna hrana, koja je danas vrhunska delikatesa i koja se na žalost sve rijeđe služi na izbirljivim gurmanskim solovima, kažu Imoćani.

TC/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Održana konferencija za medije povodom otvaranja 23. Mediteran Film Festivala

”Novost je kako festival igra u jesenskom terminu i traje dan duže nego ranije, dok se programski nije mnogo mijenjao”, rekao je Tomislav Topić, direktor Mediteran Film Festivala na konferenciji za medije povodom otvaranja 23. izdanja festivala dokumentarnog filma koji će ove godine trajati od 11. do 15. listopada u […]

Pretplatite se