Nije puno preš’o Koliko je novca potrošeno na službena vozila Predsjedništva BiH?

admin
0 0
Read Time:50 Second
Nekoliko dana pred Novu godinu Predsjedništvo BiH je potrošilo nepune 442.000 KM za kupovinu novih automobila.
Točan iznos s uračunatim PDV je ukupno 441.940 KM, a zanimljivo je da su na tenderu kao najbolji ponuđači prošle po jedna tvrtka iz Sarajeva i Banja Luke.
Tako je 28. prosinca dodijeljen ugovor AC Quattro Sarajevo, vrijedan 147.720 KM, bez PDV, za nabavku motornih vozila kategorije M1 za potrebe Predsjedništva BiH.
Isti dan, ista auto-kuća dobila je i posao za nabavku jednog motornog vozila kategorije M1 za potrebe Predsjedništva BiH vrijedan 89.837 KM.
Dan ranije, dodijeljena su dva ugovora banjalučkom Autokomercu. Jedno vozilo je koštalo 56.401 KM, a drugo 83.760 KM, bez uračunatog poreza.
Autokomerc je službeni uvoznik vozila Škoda, a AC Quattro je diler za automobile Volkswagen.
Podsjećamo, Predsjedništvo BiH je u kolovozu 2023. kupilo tri nova automobila za koje je ukupno potrošilo 488.536 KM, ili čak 571.587 KM s uračunatim PDV, piše portal Srpskainfo.
bljesak.info Foto: Pixsabay
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Most Počitelj pušta se u promet prije ljeta, uskoro se očekuje otklanjanje pukotine

Trenutno se izvode i završni radovi za potrebe odvodnje, kolovozne konstrukcije, betonske i sigurnosne ograde, kao i za postavljanje dilatacijskih naprava te ugradnje vertikalne i horizontalne signalizacije – kazali su iz Autocesta FBiH. Grandiozni most Počitelj, ali i cijela dionica autoceste na Koridoru Vc Počitelj – Zvirovići bit će puštena […]

Pretplatite se