PITALI SMO SVEĆENIKA: ŠTO SVE SLAVIMO NA BLAGDAN 3 KRALJA?

admin
0 0
Read Time:44 Second

6. siječnja Katolička crkva slavi blagdan Tri kralja, Bogojavljanje i Vodokršće to jest blagoslov soli. Na taj dan Katolička crkva sjeća se nekoliko važnih stvari koje su se dogodile na taj dan.

Prva od tih je pohod triju mudraca koja su došla Isusu u Betlehem, druga jeste da se Bog objavio svim narodima preko ta tri mudraca i upravo zbog toga taj dan zovemo još Bogojavljanje, a kasnije i Vodokršća jer se na taj blagdan blagoslivljaju sol i voda te kuće, samostani odnosno mjesta gdje ljudi stanuju, te na taj način se na jedan dan stave sva ta tri događaja koja su jako važna i međusobno mnogo povezana i upravo zato se slave zajedno na isti dan.

Ekipa PROTV posjetila je fra Nikolu Jurišića u Tomislavgradu koji nam je objasnio što sve slavimo na ovaj blagdan. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

NEKAD I SAD - ZLATNI PIR RUŽA I MATO JUKIĆ

U Prozoru – Rami u mjestu Borovnica posjetili smo Matu i Ružu Jukić, bračni par koji je krajem studenog proslavio pedesetu godišnjicu braka ili “zlatni pir”. Mato i Ruža djevojački Prskalo iz Šlimca također iz župe Prozor vjenčali su se 16. siječnja 1974. godine. Vjenčao ih je tadašnji prozorski župnik […]

Pretplatite se