Ovo pravilo kod biranja drva za ogrjev ne smijete prekršiti

admin
0 0
Read Time:52 Second
U borbi protiv okrutne zimske hladnoće, mnogi ljudi se okreću starom dobrom drvu za ogrjev.
No jeste li znali da postoji jedno pravilo kod biranja drva za ogrjev koje nikako ne smijete prekršiti? U nastavku ćemo objasniti o čemu se točno radi te koje vrste drva su najbolji izbor a koje trebate izbjegavati u širokom luku. Osnovno pravilo koje ne smijete zanemariti kod biranja drva za ogrjev je vlažnost koja ne smije prelaziti 20%.
Pitate se zašto? Naime, kad vlažnost drveta prelazi 20%, izgaranje postaje manje učinkovito, što dovodi do smanjenja temperature. Također, drva s većim postotkom vlage, neće zagrijati prostoriju, jer će se veliki dio energije potrošiti na isparavanje umjesto na grijanje. Mokro drvo proizvodi veće količine dima i štetnih tvari, uključujući čađ.
Korištenjem suhog drveta osiguravate topao dom, te održavate čistu i sigurnu peć. Najbolji izbor drva za ogrjev su hrast, bukva i grab dok jelu, smreku i bor trebate izbjegavati u širokom luku. Za kraj, pridržavanje pravila za biranje drva za ogrjev je presudno za postizanje učinkovitosti i sigurnosti.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

SVJEDOČANSTVO LJUBAVI IZ ŠIROKOG BRIJEGA - MARIJANA I IVAN SOLDO

U Širokom Brijegu smo posjetili mladi bračni par  Marijanu i Ivana Soldo koji svoju ljubav iskazuju kroz umjetnost. Naime Marijana se bavi slikarstvom a osim što je izvrsna slikarica i umjetnica, Marijana je odlična glazbenica, a u svemu tome prati ju njezin suprug Ivan. Ivan je poznat po harmonikaškim nastupima […]

Pretplatite se