Zamijenio je Sloveniju Hrvatskom i napravio veliku žrtvu, a onda je uništio Španjolce

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobijedila je Španjolsku 39:29 u prvom susretu Europskog prvenstva koje se održava u Njemačkoj. Momčad izbornika Gorana Perkovca tako je na sjajan način otvorila turnir, i to protiv aktualnog europskog viceprvaka. Jedan od junaka velike pobjede bio je Mario Šoštarić (31), koji je s desnog krila imao stopostotni učinak (8/8).

Hrvatska se sa Slovenijom borila za njega

Šoštarić je za Hrvatsku debitirao prije godinu dana. Naime, igrač mađarskog Pick Szegeda rođen je u Sloveniji, za koju je igrao do 2020. godine. Nakon toga nije pozivan, a u međuvremenu mu je stigao poziv iz Hrvatske. Odlučio je promijeniti reprezentaciju nakon što ga je HRS zvao u veljači 2022. godine.

Morao je čekati tri godine da zaigra za Hrvatsku

Slovenci su ga pokušali nagovoriti da ostane, no on je ostao pri stavu da igra za Hrvatsku. Zbog te promjene morao je tri godine čekati da dobije pravo da zaigra za Hrvatsku.Šoštarićevi roditelji su Hrvati. Majka i pokojni otac su iz Slunja, a brat mu je rođen u Karlovcu.

U Sloveniju je obitelj Šoštarić otišla 1987., pa je Mario rođen u Slovenj Gradecu. U karijeri je igrao za Gorenje Velenje, Maribor Branik i Pick Szeged, a trenutno je sedmi strijelac Lige prvaka s 57 golova.

“Pokazali smo Španjolcima tko je gazda”

Nakon velike pobjede nad Španjolskom je rekao:  “Presretan sam, napravili smo prvi, mali korak, ali velik za samopouzdanje. Osmijeh je na licu. Nismo si radili prevelik pritisak. Rekli smo kako ćemo odigrati najbolje što možemo, čvrsto u obrani. Od prve minute pokazali smo tko je gazda na terenu. Publika je bila predivna. Ovako se ne može izgubiti.”

“Moramo znati da Španjolci 20 godina igraju isti sistem. Pokušali smo se zgusnuti u obrani jer smo znali da nemaju tako dobrog vanjskog šutera. Željeli smo biti plitki da pivot ne dolazi do lakih golova. Do neke smo mjere u tome uspjeli. Obrana je bila za ocjenu 10. Vidjet ćemo dokud ćemo doći. Ovo je velik korak za samopouzdanje”, zaključio je Šoštarić.

index.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Najskuplji kvadrat građevinskog zemljišta 3890 KM, u godini više od 10.000 ugovora o kupnji

Ukupan broj registriranih kupoprodajnih ugovora koji se odnose na zemljišta na području Federacije BiH u 2022. godini iznosi 10.257, u kojima je evidentirano 10.646 nekretnina. Prosječna cijena građevinskog zemljišta na razini Federacije BiH iznosi 35 KM po četvornom metru, a maksimalna ostvarena cijena građevinskog zemljišta 3890 KM po četvornom metru. […]

Pretplatite se