Izaslanstvo HBŽ-a u uzvratnom posjetu Varaždinskoj županiji

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Polaganjem ruža kod spomenika „Puma“ u Parku 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma“ u Varaždinu u četvrak je službeno započeo uzvratni posjet delegacije Hercegbosanske županije (HBŽ) Varaždinskoj županiji.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak tom prigodom podsjetio je kako su Hercegbosanska županija i Varaždinska županija 7. rujna 2023. godine u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije potpisali Sporazum o suradnji s ciljem obostranog učvršćivanja prijateljstva, kao i uspostavljanja, razvijanja i jačanja suradnje te dvije županije, javila je Hrvatska informativna agencija (HIA).

– Tada smo naglasili kako ćemo poduzeti sve da taj sporazum ne bude samo gesta već temelj uspješne suradnje. S nama su danas ravnatelji njihovih obrazovnih i zdravstvenih ustanova, gospodarstvenici, poduzetnici, vijećnici, predstavnici njihovog entiteta. Nakon ovog prijema održat ćemo radni sastanak na kojem će sudjelovati i ravnatelji naših obrazovnih i zdravstvenih ustanova, predsjednici gospodarske i obrtničke komore, gospodarstvenici, poduzetnici, kako bismo uspostavili suradnju na dobroj i zdravoj razini. Potpisivati sporazume, samo da se može reći da je nešto potpisano, nije nam cilj. Cilj su nam upravo ovakvi susreti koji mogu doprinijeti razvoju naših sredina i poduzet ćemo sve da se ta suradnja i dalje nadograđuje i traje – rekao je župan Stričak.

Za članove izaslanstva predvođene predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom i predsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije Jozom Ćosićem, župan Stričak priredio je prijem u Županijskoj palači.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin zahvalio je županu Stričaku na prijemu i nastavku suradnje nakon potpisanog sporazuma.

– U delegaciji nas je 30, što iz svijeta politike, obrazovanja, zdravstva, poduzetništva. Došli smo vidjeti, naučiti i prepisati primjere dobre prakse jer se u Varaždinskoj županiji stvarno ima što za vidjeti; kvalitetne projekte i programe i sve ono što nama ljudima koji živimo u Federaciji Bosne i Hercegovine treba omogućiti opstanak hrvatskog naroda na području Hercegbosanske županije. Suradnju ćemo nastaviti u dobrom duhu i pratiti dobre primjere kako bi narod koji dolje živi stvarao nova radna mjesta – istaknuo je Vukadin.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Trik koji bi trebao znati svaki vozač: Evo što trebate napraviti ako se daljinski ključ automobila isprazni

Sve više modernih automobila oslanja se na praktičnu tehnologiju, u kojoj ključnu ulogu igra daljinski ključ automobila. Klasične brave na vratima automobila danas su gotovo nestale. Što učiniti ako se baterija beskontaktnog pametnog ključa isprazni? Danas gotovo da nema novog automobila koji nema daljinski ključ, ali što napraviti kada se […]

Pretplatite se