Najava: “Noć muzeja” u Tomislavgradu 2024.

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Kulturno-informativni centar u suradnji s Franjevačkim muzejom Tomislavgrad i ove godine organizira već tradicionalnu osmu Noć muzeja, u petak 26. siječnja 2024. godine od 18 do 21 sat.

U 18:00 sati u Gradskoj galeriji KIC-a bit će otvorena izložba pod nazivom ”Raj-moj kraj” autora Enesa Redžepagića Heka.

Najomiljeniji duvanjski nastavnik likovne kulture rođen je 1952. god. u Duvnu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti, pedagoški smjer u Sarajevu 1979. god. u klasi profesora Milorada Ćorovića i Mersada Berbera. Kao studentu generacije u njegovoj klasi ponuđeno mu je mjesto asistenta na grafičkom odsjeku koje je prihvatio i zahvalio se na ukazanom povjerenju. Radio je u Osnovnoj školi kao nastavnik likovne kulture u Šujici i Tomislavgradu, te kao vanjski suradnik u Srednjoj strukovnoj školi u Tomislavgradu kao profesor povijesti i likovne umjetnosti. Izložba se sastoji od ciklusa radova u tehnici akril i ulje iz privatnog vlasništva, kao i ostalih radova iz autorove osobne zbirke.

U 19:30 sati u Franjevačkom muzeju ”fra Jozo Križić” u Tomislavgradu otvorit će se izložba ”Pogled u dubine” skupine autora Josipe Ćosić, Nikoline Leutar, Ante Braovca i Vinka Šarca.

Tema ove izložbe prilično je neobična pa su umjetnici u skladu s tim pripremili nekonvencionalnu izložbu koja se sastoji od glavnog eksponata koji je prilično velik i zauzima cijelu prostoriju, koja je pretvorena u špilju i posjetitelji će moći ušetati (doslovno) u nevjerojatnu umjetničku instalaciju.

Za posjete će u vremenu od 19 do 21 sat biti otvorene Džudža Džaferova džamija, pravoslavna crkva sv. Nikole, i spomen-bazilika sv. Nikole Tavelića kao i sve stalne postave muzeja.

Izložbu u KIC-u će glazbeno uveličati učenici Osnovne glazbe škole Tomislavgrad a prigodno će biti otvorena i Duvanjska kuća.

Vidimo se!

Kulturno – informativni centar Tomislavgrad/ Franjevački muzej Tomislavgrad

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pod lupom: Bez elektronske identifikacije i skenera glasačkih listića izborna reforma nema smisla

Koalicija Pod lupom, u svjetlu najavljenih izmjena Izbornog zakona BiH, još jednom naglašava važnost uvođenja novih tehnologija i reforme biračkih odbora na izborima u BiH. Iz Koalicije Pod lupom navode u saopćenju za javnost da prioritet izborne reforme mora biti sprečavanje dokazanih, nažalost ne i adekvatno sankcioniranih, izbornih krađa i […]

Pretplatite se