ŽIVOT U ZVIRNJAČI

admin
0 0
Read Time:56 Second

Posjetili smo selo Zvirnjaču u općini Kupres i provjerili kako mještani ovog sela odnosno njih samo 13 žive život u ovom selu. U razgovoru za PROTV Marijan Jonić rekao nam je kako su njemu ostavili cijelo selo na korištenje. Uglavnom koristi štale i livade s kojih ubire sijeno za ovce. Ima u selu još pet ili šest starijih bračnih parova i samotnjaka, a Marijanov sin Gabrijel nam govori kako život u Zvirnjači ne bi htio mijenjati za ništa drugo.

Zimi je ovdje pusto. Već od svetog Ante pa do Svih svetih ovdje je puno ljudi. Dolaze oni koji su odselili i u mirovini su. Potaknuti trbuhom za kruhom i ratom ljudi su se razišli po cijelom svijetu, govore nam dvije gospođe, susjede. No, puno su one od toga jer u cijelom zaseoku Latinuk one su same.

Prije rata u ovom selu živjelo je više od 70 obitelji u nekoliko zaselaka. Na koje sve probleme nailaze mještani Zvirnjače i kakav je njihov život u ovom selu popričali smo s Martinom Tovilo.

Što su za našu televiziju ispričali mještani sela Zvirnjača pogledajte u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ČITAJU LI DUVNJACI KNJIGE

Voljeli knjige ili ne sigurno ste pročitali neke od naslova koje su prošle generacije. Za ne koji vole čitati ljepšeg mjesta od knjižnice nema. A mi smo provjerili što se sve krije u Gradskoj knjižnici u Tomislavgradu. Ova knjižnica ima različite književnosti na svojim policama od dječje, južnoslavenske, svjetske, engleske, […]

Pretplatite se