NEPROCJENJIVO BLAGO – DIVLJI KONJI NA KRUZIMA

admin
0 0
Read Time:59 Second

 

Na planini Cincar između Livna i Kupresa preko tisuću divljih konja živi pod otvorenim nebom. Taj prirodni fenomen ne može se vidjeti više nigdje na europskom kontinentu. Slobodno žive na stotinjak i više kvadratnih kilometara divljine u koju malo tko zalazi. Pa tako rastu i obitavaju u netaknutoj prirodi. Prehranjuju se planinskom travom i piju vodu iz bistrih potoka.

Oni upućeniji kažu da su to potomci konja koji su šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća otišli u planine. Ipak oni stariji pričaju da su divlji konji i ranije krasili prostranstva na Cincaru i visoravni Kruzi iznad Livna. U vrijeme oštrih zima kada snije prekrije planinske pašnjake konji se spuštaju na ceste kako bi lizali sol te se tako često desi da završe pod točkovima automobila i kamiona te time predstavljaju prijetnju i za vozače.

Nažalost, institucionalno ovaj problem još nije riješen, a hoće li radni sastanak u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ pridonijeti efikasnijem djelovanju i traženju konačnog rješenja u koji bi se trebali uključiti svi nivoi vlasti u zemlji.

Osim Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ na sastanku su sudjelovali predstavnici Grada Livna. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dodijeljena priznanja za vrhunske sportske rezultate: Danijela Kuna i AK Puls među najboljima

Zamjenik premijera Federacije BiH Vojin Mijatović i federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević, danas su u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu uručili priznanja za ostvarene vrhunske sportske rezultate sportašima, sportskim udruženjima i trenerima. U društvu desetak klubova i nekolicinom sportskih saveza našao se i AK Puls Tomislavgrad, a […]

Pretplatite se