Hrvatski ministar impresioniran Sveučilištem u Mostaru

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Izaslanstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Vlade RH na čelu s ministrom Šimom Erlićem i izaslanstvo Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Vlade RH na čelu s ministrom Marinom Piletićem posjetili su Sveučilište u Mostaru.

Tom prigodom su se susreli s Upravom Sveučilišta u Mostaru pod vodstvom rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića. Radni sastanak otpočeo je predstavljanjem Sveučilišta u Mostaru, aktualnim aktivnostima i projektima na području obrazovanja, znanosti i umjetne inteligencije.

Rektor Tomić predstavio je međunarodna partnerstva i djelovanje SUM-a u akademskom području Europske unije kroz različite alijanse i konzorcije kao i aktualne visoke pozicije SUM-a na relevantnim svjetskim rang-ljestvicama. Obzirom na veliki potencijal i impresivne procese koji su u tijeku na SUM-u tijekom sastanka poseban naglasak stavljen je na budućnost razvijanja projekata u obrazovanju, znanosti i socijalnim pitanjima s fokusom na suradnju kroz EU fondove, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Ministar Šime Erlić izrazio je impresiju rezultatima Sveučilišta u Mostaru i projektima koje provode u sklopu europskih fondova. Istaknuo je kako su resursi programa kao što je Digitalna Europa na raspolaganju i predstavljaju izvanrednu priliku za Sveučilište u Mostaru, posebice u segmentima digitalizacije i inovacija. Važno je da je Sveučilište u Mostaru strateški integrirano u sve konzorcije i partnerstva, što će omogućiti veći utjecaj i vidljivost Sveučilišta u Mostaru na europskoj sceni, rekao je ministar Erlić, naglašavajući opredijeljenost Republike Hrvatske da podrži Sveučilište u ostvarenju ciljeva kroz dostupne fondove i projekte.

Ministar Marin Piletić također je potvrdio podršku Sveučilištu u Mostaru te istaknuo mogućnosti suradnje na projektima u području mirovinskog sustava i socijalnog rada, a jedan od njih je i projekt Središnji registar osiguranika (REGOS) na kojem radi Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru SUMIT.

 

Rektor Sveučilišta u Mostaru zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te ministrima na dosadašnjoj podršci, naglašavajući važnost ove suradnje za razvoj i međunarodnu integraciju Sveučilišta.

Rektor Tomić istaknuo je da je kroz ove inicijative moguće unaprijediti akademsku izvrsnost Sveučilišta u Mostaru te podići njegovu konkurentnost na međunarodnoj razini. Spomenuti su i konkretni ciljevi, uključujući nastavak rada na zajedničkim istraživačkim projektima, implementaciju suvremenih metoda učenja te unapređenje digitalnih alata i infrastrukture za obrazovanje.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VELIKO PRIZNANJE: Vrelo Bune uvršteno na listu Svjetskog geološkog naslijeđa IUGS-a

Komisija za geološko nasljeđe IUGS-a uvrstila je vrelo Bune na Drugu listu od 100 lokacija geološkog nasljeđa. Ovu informaciju potvrdili su iz udruge Eko Akcija. U zemljama regije za sada su samo dvije lokacije u Sloveniji uvrštene na ovu vrijednu listu. Nažalost, ovo svjetski vrijedno vrelo ugroženo je projektom Gornji […]

Pretplatite se