Javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje proljetne sjetve

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

 

Općinski načelnik objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava iz Proračuna Općine Tomislavgrad za subvencioniranje troškova nabave sjemena za proljetnu sjetvu  na području općine Tomislavgrad za 2024. godinu.

Pravo na subvenciju proljetne sjetve imaju poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom ratarskih i povrtlarskih kultura na području općine Tomislavgrad i koja su upisana u Jedinstveni registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata koji vodi nadležna općinska služba.

Subvencija, u skladu sa navedenom odlukom, odnosi se na subvenciju troškova nabave  sjemena  žita, krmnog bilja i povrća za zasijanu/zasađenu poljoprivrednu površinu.

Zasijana površina  ratarskih kultura za koju se može ostvariti subvencija, odnosno poljoprivredna površina na kojoj se ostvaruje proizvodnja je minimalno 1,0 ha po kulturi, a maksimalno 10,0 ha po kulturi. Za povrtlarske kulture može se ostvariti subvencija pod uvjetom da se proizvodnja ostvaruje na minimalno 0,2 ha po kulturi, a maksimalno 2,0 ha po kulturi.

Zahtjev se, putem prijemnog ureda (Centar za usluge građanima – šalter sala), podnosi  na  propisanom Obrascu za prijavu sjetve, koji je sastavni dio ovog Javnog poziva.

Propisani obrazac, uz koji se dostavljaju i fiskalni računi kao dokaz o nabavci sjemena, može se  preuzeti sa službene  stranice Općine Tomislavgrad /www.tomislavgrad.gov.ba / ili u prijemnom uredu (šalter sala).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za gospodarstvo i inspekciju (ured broj  4 i 5) ili na brojeve telefona 034/356-430 i 034/356-429 svakim radnim danom u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.

Javni poziv ostaje otvoren do 17.05.2024. godine do 15:00 sati.

Prijave podnesene izvan ostavljenog roka neće se razmatrati.

Općina Tomislavgrad

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U FBiH u ožujku manja proizvodnja struje, ugljena i koksa, blago povećan uvoz naftnih proizvoda

Bruto proizvodnja električne energije u FBiH u ožujku 2024. godine iznosila je 707 GWh, dok je u istom mjesecu 2023. godine iznosila 823 GWh. U ukupnoj bruto proizvodnji električne energije, hidroelektrane su sudjelovale sa 51,34 posto, termoelektrane sa 43 posto, a vjetroelektrane sa 5,66 posto. Proizvodnja mrkog ugljena u FBiH […]

Pretplatite se