Francuzi novi europski prvaci: U drami produžetaka slavili protiv Danaca, došli do zlata nakon 10 godina čekanja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Ludovic Fabregas je s osam pogodaka bio najbolji strijelac Francuza, a Dance je s devet golova predvodio Mikkel Hansen.

Rukometaši Francuske osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj pobijedivši Dansku s 33-31 (27-27, 14-14) u produžetku uzbudljivog nedjeljnog finala odigranog pred 19.750 gledatelja u Lanxess Areni u Koelnu. Ludovic Fabregas je s osam pogodaka bio najbolji strijelac Francuza, a Dance je s devet golova predvodio Mikkel Hansen.

Francuzi su u svom četvrtom finalu došli do četvrtog naslova europskog prvaka, dok su Danci propustili priliku treći put biti europski prvaci. I jedni i drugi odavno nisu bili na europskom tronu, Francuska je čekala na naslov deset, a Danska 12 godina. Naravno, u međuvremenu su ove dvije reprezentacije osvajale olimpijska i svjetska zlata.

Podsjetimo, rukometaši Švedske osvojili su brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj svladavši u nedjeljnom dvoboju za 3. mjesto domaću reprezentaciju s 34-31 (18-12). Peterostruki europski prvaci Šveđani su osvojili svoju sedmu medalju na kontinentalnom natjecanju, a ovo im je prva bronca pa su sada popunili kolekciju odličja. Njemačka je ostala na dva zlata, jednom srebru i jednoj bronci. Hrvatska reprezentacija je natjecanje završila na 11. mjestu.

Večernji.ba Foto: Pixsell

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Poljoprivrednici odustaju od proizvodnje, u jesenskoj sjetvi manje površina zasijano žitom

Loše vremenske prilike koje su prepolovile dosadašnji urod kultura, male otkupne cijene… samo su neki od razloga sve većeg pada poljoprivredne proizvodnje. – S ovakvom cijenom repromaterijala, ali i trenutačnom tržišnom cijenom pšenice, ali i kukuruza te mesa, tu nema matematike. Ljudi se hvataju za glavu, jednostavno odustaju od proizvodnje […]

Pretplatite se