Rakitić objavio prvi post kao igrač novog kluba: Kovčezi su spremni

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

IVAN RAKITIĆ oprostio se od Seville i karijeru nastavlja kao igrač Al Shababa. S klubom iz Saudijske Arabije koji je do prije mjesec dana vodio Igor Bišćan potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine. Sve ovo znači da Rakitić napušta Španjolsku nakon 13 godina nastupanja u njoj kao igrač Seville i Barcelone.

Rakitić je s 323 nastupa stranac s najviše utakmica u povijesti Seville. S 310 nastupa za Barcelonu četvrti je stranac po broju nastupa za katalonski klub nakon Lionela Messija, Danija Alvesa i Javiera Mascherana. Profesionalnu karijeru započeo je u Baselu. Od 2007. do 2011. godine je nosio dres Schalkea, a potom se preselio u španjolsku La Ligu, koju je sad i napustio.

Legenda Seville

Od siječnja 2011. nastupao je za Sevillu, s kojom je 2014. osvojio Europa ligu, pa je igrao za Barcelonu, s kojom je osvojio Ligu prvaka 2015. godine. Nakon povratka u Sevillu 2020. došao je do novog pehara Europa lige 2023. godine. S Barcelonom je slavio i četiri ligaške titule te 13 trofeja ukupno.

Za hrvatsku reprezentaciju je ukupno skupio 106 nastupa i pritom je postigao 15 golova. Bio je jedan od vođa generacije koja je 2018. godine na Svjetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju. Sve je to sad iza njega, a ispred njega novi sportski projekt u kojem bi trebao pomoći mladim igračima da se razviju, a ujedno i poboljšati rezultate kluba koji je trenutačno 11. u prvenstvu Saudijske Arabije.

Najavio ga je i prvim upisom na društvenim mrežama u kojem je u dresu novog kluba. “Moji su kovčezi spremni. Radujem se početku novog poglavlja. Vidimo se vrlo brzo”, poručio je.

index.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VRATIO SE IZ NJEMAČKE I UZGAJA MANGULICE

U Šujici pokraj Tomislavgrada posjetili smo Antu Mioča koji se vratio iz Njemačke u svoj rodni kraj te se započeo baviti uzgojem mangulica. Ante danas ima registriranu farmu “Mangulica”. U intervju za našu televiziju Ante nam je ispričao svoju životnu priču o povratku u Šujicu te kako je došao na […]

Pretplatite se