Vijeće ministara BiH ispunilo samo četiri obećanja u prvoj godini mandata

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Vijeće ministara BiH je u prvoj godini mandata provodilo aktivnosti na ispunjavanju 104 obećanja od ukupno 254, koliko ih je dalo osam stranaka koje su formirale državnu razinu izvršne vlasti.

Od tog broja, ispunjena su četiri obećanja, dok je započet rad na ispunjavanju 100 obećanja. Jedno obećanje ocijenjeno je kao prekršeno, dok nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju 149 obećanja.

Monitoring ispunjavanja predizbornih obećanja koji provodi Istinomjer obuhvaća obećanja osam političkih stranaka (SNSD, HDZ BiH, SDP BiH, Naša stranka, NiP, DNS, BH Zeleni i Ujedinjena Srpska) koje su 25. siječnja 2023. godine formirale Vijeće ministara BiH.

Istinomjer je obećanja prikupio iz predizbornih programa koje su političke stranke predstavile uoči Općih izbora 2022. godine, kao i sa službenih internet-stranica, društvenih mreža političkih stranaka te sa snimaka predizbornih skupova onih stranaka koje nisu imale program.

Najviše obećanja za ovu razinu vlasti dao je SDP BiH (102), dok su DNS i Ujedinjena Srpska imali tek po jedno obećanje, a SNSD dva. Od ove tri stranke iz Republike Srpske koje participiraju u radu Vijeća ministara, jedino je Ujedinjena Srpska imala predizborni program, koji se većinom odnosio na razinu Republike Srpske.

NiP je dao 75 obećanja, Naša stranka 38, HDZ BiH 22 te BH Zeleni 13 obećanja.

Najviše obećanja dano je iz oblasti ekonomije (69); u oblasti pravne države dato je 58 obećanja; njih 43 u oblasti obrazovanja, sporta i kulture; 39 obećanja dato je u oblasti vanjske politike; 35 u oblasti državnog uređenja te po pet obećanja u oblastima zdravstva i socijalne politike.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Novi most spojit će središte Širokog Brijega s obilaznicom

Gradit će se novi most kod Benta u naselju Zorićevina koji bi spojio središte Širokoga Brijega s obilaznicom, potvrdio je to pomoćnik gradonačelnika Andrija Kraljević na 32. sjednici Gradskog vijeća Širokoga Brijega održanoj u srijedu. Također, dionica ceste od Trga širokobrijeških žrtava (most) do mosta kod Dječjeg vrtića “Trnoružica” na […]

Pretplatite se