U Hrvatskoj potvrđen slučaj afričke svinjske kuge

admin
0 0
Read Time:37 Second

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Hrvatske Josip Dabro objavio je da je potvrđen slučaj afričke svinjske kuge kod domaćih svinja u općini Gradište.

Dabro je kazao da je laboratoriju Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu utvrdio postojanje afričke svinjske kuge.

Već je jučer eutanazirana 81 svinja. Danas nema novih dojava. U Ministarstvu poljoprivrede nadaju se da će to ostati izoliran slučaj, no pozivaju na oprez.

“U toku je epidemiološko istraživanje na terenu te provođenje svih potrebnih mjera na zaraženom objektu, a s ciljem sprječavanja daljnjeg širenja bolesti. Apeliramo na pojačan oprez svih koji drže svinje”, objavila je Vlada hrvatske na svom X profilu.

Zamolili su sve građane da prijave pojavu bolesti kako bi mogli djelovati preventivno te kako se afrička svinjska kuga ne bi proširila.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

IZABRANA NAJLJEPŠA HRVATICA U NARODNOJ NOŠNJI IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i Kulturno informativnim centrom Tomislavgrad organizirala je 11. “Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske”, a završna večer se održala na Trgu gange i hajdučke družine […]

Pretplatite se