Tomislavgrad: Župne obavijesti – u srijedu je Pepelnica ili Čista srijeda, početak korizme

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Sljedeća nedjelja je Prva korizmena nedjelja. Raspored svetih misa je uobičajen.

U srijedu je Pepelnica ili Čista srijeda, početak korizme. Svete mise taj dan su samo u Tomislavgradu u 7 i 18 sati i na obje mise će biti obred pepeljanja. Taj dan je strogi post i nemrs.

Svaki korizmeni petak će u svim našim crkvama biti pobožnost Puta križa prema sljedećem rasporedu: Kovači i Širokovac u 16:00 sati, Stipanići u 17:00 sati, Tomislavgrad u 17:30 sati.

Na Prvu korizmenu nedjelju u našoj župi organiziramo Biblijsko bdijenje. Smisao bdijenja je osvijestiti važnost Božje Riječi u našim životima. Čitanje će započeti u nedjelju poslije svete mise u 12 sati, a kada se pročita zadnji redak Biblije oglasit će se sva zvona na našoj spomen bazilici. Pozivamo sve župljane da se odazovu u što većem broju, a sastanak u vezi rasporeda čitača bit će u petak poslije puta križa i večernje sv. mise u našoj bazilici.

Naš župni ured organizira hodočašće od 7. travnja do 12. travnja u  Rim-Vatikan. Putovanje se odvija relacijom Tomislavgrad – Split – Ancona – Rim – Vatikan. Povratka je kroz Italiju – Sloveniju – Hrvatsku – Tomislavgrad. Možete se prijaviti u župnom uredu, a detaljne informacije imate na mrežnoj stranici župe.

Naši pokojni:

Ilija Pengušić, pokopan je na groblju u Stipanićima.

Ante Marković, opremljen, pokopan je na groblju u Vedašiću.

U Travniku je umro i pokopan Mile Kovčo, rodom iz Letke. Pomolimo se…

Župni listić prelistajte na linku ispod:

ŽUPNI LISTIĆ

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ŽZH u četiri godine iz EU fondova povukla više od 5 milijuna eura

U protekle četiri godine Županija Zapadnohercegovačka (ŽZH) kroz specifične projekte iz fondova Europske unije (EU) povukla je oko pet-šest milijuna eura, a interes za programe prekogranične suradnje, ali i generalno za programe EU-a u porastu je na razini ove županije i cijele države, kazao je u razgovoru za Fenu ravnatelj […]

Pretplatite se