Uskoro puštanje u promet nove aplikacije za cijene goriva

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Potvrđeno je kako će aplikacija biti operativna idućega tjedna, a time bi vozači ponovno mogli imati aktualne informacije o cijenama.

Federalno ministarstvo trgovine je 2019. godine lansiralo aplikaciju “FMT FBiH oil info”, na kojoj su žitelji ovog entiteta mogli pratiti kretanje cijena goriva. Ipak, u posljednjih nekoliko tjedana ne može se pristupiti toj aplikaciji, piše Radio Sarajevo. Iz Federalnog ministarstva trgovine ranije su potvrdili da je aplikacija “pala” zbog promjena koje se rade.

– Kako se radi o zastarjelom sustavu, Federalno ministarstvo trgovine odlučilo se za nabavu novog softvera i izradu nove aplikacije kako se ne bi ubuduće događalo da korisnici zbog tehničkih problema budu uskraćeni za uslugu – naveli su. Ističu kako su, prateći korake u digitalizaciji, kao i nove standarde u poslovanju, u fazi provedbe novih funkcionalnosti, prebacivanja na nove i brže servere kako bi korisnicima olakšali i omogućili bolji uvid u kretanje cijena naftnih prerađevina.

– Molimo gospodarske subjekte koji radi evidentiranja dostavljaju Federalnom ministarstvu trgovine obavijesti o promjeni cijena i marži (OPC i OPM obrasci) da postupe u skladu s točkom 5. upute o načinu, sadržaju i rokovima dostave obavijesti o promjeni cijena i marži pojedinih proizvoda i usluga (Službene novine Federacije BiH, broj 20/19) i Ministarstvu dostave obrasce OPC i OPM faksom do 13 sati radnog dana koji prethodi početku primjene novih maloprodajnih cijena, odnosno marži, odnosno na OPC i OPM obrascu koji je dio navedene upute – navedeno je prošlog mjeseca. Iz Federalnog ministarstva trgovine jučer je, na upit Radija Sarajevo, odgovoreno kako je nova aplikacija u izradi, u završnoj fazi.

– Očekujemo da će biti operativna idućeg tjedna. Dan prije puštanja svakako ćemo obavijestiti medije – naveli su pritom. Inače, vrijedi spomenuti da je 2019. Federalno ministarstvo trgovine lansiralo aplikaciju “FMT FBiH oil info”, koju su mogli koristiti svi vlasnici pametnih telefona sa sustavom Android, a od 2020. godine i s operativnim sustavom iOS, priopćeno je.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića u Mostaru

U organizaciji Naklade Pavičić, u petak, 16. veljače, u 18:00 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održat će se predstavljanje knjige Valentina Ćorića ”In vino libertas, Autobiografski zapisi iz Haaga”. Organizatori iz Naklade Pavičić objavili su da će, uz autora, o knjizi govoriti i Slobodan Prosperov Novak, […]

Pretplatite se