Angažiranje Frontexa od iznimnog značaja u učinkovitijoj borbi protiv organiziranog kriminala

admin
0 0
Read Time:45 Second

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković, 20. veljače 2023. godine u Glavnom uredu, održao je sastanak sa šefom Odjela za vladavinu prava Europske unije u BiH Alfredom Stripollijem.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, kao i o problematici nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi. Ravnatelj Kuprešaković je istaknuo značajne operativne akcije pripadnika Granične policije BiH u proteklom razdoblju u borbi protiv prekograničnog kriminala i nezakonitih migracija. Zaključili su da bi angažiranje Frontexa bilo od iznimnog značaja u učinkovitijoj borbi protiv organiziranog kriminala u vezi s krijumčarenjem i trgovinom ljudi. Na taj način bi se povećala tehnička i operativna pomoć i dodatno ojačala zaštita državne granice i sigurnost građana BiH, a samim time i sigurnost građana Europske unije.

Na obostrano zadovoljstvo, iskazana je važnost unaprjeđenja suradnje s Delegacijom Europske unije u BiH i spremnost za pružanje podrške u realizaciji operativnih aktivnosti.

Večernji.ba

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U Mostaru ponovno najaktualnija imena domaće i regionalne glazbene scene

Ovogodišnje izdanje Mostar Summer Festa održat će se od 27. do 29. lipnja na terenu SC Kantarevac te će ponovno okupiti najaktualnija imena domaće i regionalne glazbene scene. Još od 2013. godine Mostar Summer Fest promovira festivalsku kulturu u Bosni i Hercegovini, a ove se godine vraća sa svojim dvanaestim […]

Pretplatite se