Iz tiska izašla nova knjiga fra Miljenka Stojića

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second
Iz tiska je izašla treća knjiga kratkih priča hercegovačkog franjevca, književnika i novinara Miljenka Stojića pod nazivom “Priča o njoj”.

Knjiga sadrži 12 kratkih priča: “Pivac”, “Profesor”, “Dragec, Mate, pravi…”, “Narodni neprijatelj u selu”, “Minobacačka priprava”, “Riki”, “Adresa”, “Maći”, “Ne će dvaput”, “Samo ja”, “U planini” i “Glasnije”.

Moram priznati da sam pjesnika Miljenka poznavao i kroz priče za djecu (npr. Računalko), ali ovu jednostavnost i jedinstvenost, a takvu dubinu i misaonost do sada nisam sreo kod Miljenka. Ove su me priče dirnule i dodirnule, ne samo u srce već su me intelektualno i spiritualno jednostavno ostavile nemirnim – uz/nemirenim, napisao je o knjizi recenzent Zdravko Kordić.

Mate Kovačević piše da su Stojićeve priče ispredene na standardnom hrvatskom jeziku, a u karakterizaciji i oslikavanju pojedinih likova rabi dijalekt, što pričama uz bogat kolorit daje i svojevrsnu uvjerljivost.

Ove tople ljudske priče, kao kapi dobrote, blagotvorno djeluju na um i svako dobronamjerno srce, a u hrvatsku književnost bacaju stojićevske “snopove zlatne svjetlosti”, dodao je.

Knjiga je izašla u nakladi Ogranaka Matice hrvatske u Čitluku i Opuzenu.

Knjigu je uredio Ljubo Krmek, a lekturu i korekturu potpisuje Zdenka Leženić. Za tisak je zaslužna tiskara FRAM-ZIRAL iz Mostara.

Miljenko Stojić piše pjesme, oglede, djela za djecu, kratke priče, aforizme, književnu kritiku, stručne i novinarske članke, uređuje knjige te prevodi.

FENA Foto: jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Put svetog Jakova povezivat će Dubrovnik i Međugorje, otvara se u svibnju

Revitalizacija povijesnih karavanskih puteva od kojih se stoljećima živjelo – za mjesta kroz koja prolaze – ima velik turistički potencijal. Dubrovnik i Međugorje povezat će hodočasnički Put svetog Jakova. Iako je vjera najčešći razlog zbog kojeg hodočasnici kreću na putovanje – dubrovački Camino nudi i brojne prirodne i kulturne zanimljivosti. […]

Pretplatite se