Preko Stoca se ide u Mostar, Međugorje, Sarajevo…

admin
0 0
Read Time:58 Second

Izgradnja i otvaranje magistralne prometnice Stolac – Neum uvelike je pomogla jugu Hercegovine, posebice gradu Stocu, koji je iz svojevrsne izolacije postao prometno čvorište i na račun toga bilježi pozitivne gospodarske, turističke i druge beneficije. Magistralna cesta M17.3, koja spaja Stolac i Neum, otvorena je 2022. godine, a prošle godine završena je i stolačka obilaznica, čime je riješeno “usko grlo” na toj dionici.

– Stolac je iz prometne izoliranosti došao u prometno čvorište, a ujedno smo izišli iz gospodarske izoliranosti. Nadam se da će se rezultat vidjeti u 2024. i 2025. te da ćemo stvoriti preduvjete da uistinu normalno živimo, da više nismo jedinica lokalne samouprave s nekim drugim aktualnim temama, nego jedinica lokalne samouprave koja ima i viziju i budućnost, koja će znati iskoristiti sva ona bogatstva koja je nam je povijest ostavila – rekao je u razgovoru za Fenu gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković. Po njegovim riječima, Stolac se u posljednjih godinu dana preobratio u prometno čvorište preko kojega se ide prema Dubrovniku, Mostaru, Međugorju, Sarajevu. – Nema više problema koji su nekada mučili Stolac, sad se razgovara o turizmu, agroturizmu, poljoprivredi, gospodarstvu i ostalim bitnim stvarima. Postali smo zanimljivi raznim investitorima – izjavio je gradonačelnik.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dalić objavio popis za turnir u Abu Dhabiju, pozvan i Perišić

Izbornik hrvatske muške nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis 25 igrača za međunarodni prijateljski turnir “W Cup” u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (22. – 26. ožujka), a na njemu se našao i Ivan Perišić koji se još uvijek oporavlja od teške ozljede koljena. Radujemo se novom okupljanju nakon […]

Pretplatite se