Najava: Međunarodna konferencija “KUPRES – Modernizacija šumarstva u BiH”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Šumsko gospodarsko društvo „Hercegbosanske šume“ d.o.o Kupres organizira međunarodnu konferencija „KUPRES – Modernizacija šumarstva u BIH“, koja će se održati 21. i 22.03.2024. godine u hotelu Adria ski.

Organizatori konferencije su ŠGD “Hercegbosanske šume” Hrvatski drvni klaster, dok se značajna podrška organizaciji i sudjelovanje ove godine, kao i prethodnih godina, očekuje od predstavnika Drvnog klastera HercegovinaGospodarske/ Privredne komore FBiH, kao i od domaćina Općine Kupres.  Glavni pokrovitelj skupa je Hercegbosanska županija, a pozivi su upućeni nadležnim državnim institucijama, kao i drugim zainteresiranim subjektima u BiH. Također, najavljen je dolazak niza partnera i sektorskih sudionika s nivoa EU-a, kao i iz država članica (Hrvatska, Slovenija, Austrija) te iz zemalja JIE (Srbija, Crna Gora, Makedonija), priopćeno je iz ŠGD Hercegbosanske šume.

Cilj skupa je afirmativan pristup sektorskoj tematici, kao i objektivno i ažurno informiranje sudionika i gostiju koji se već tradicionalno na Kupres odazivaju u velikom broju. Jedan od programskih prioriteta odnosi se na mogućnosti financiranja sektora šumarstva i drvne industrije iz fondova EU, kao i usklađivanje politika EU-a i BiH u području šumarstva, te primjena novih tehnologija (AI), odnosno modernizacija svih djelatnosti u lancu šumarstvo-prerada drva.

S obzirom na vrlo intenzivne promjene koje se događaju na svjetskom tržištu glavna tema ovogodišnjeg skupa je „Globalni utjecaj na cijene i tržište“.

Svi zainteresirani za sponzorstvo međunarodne konferencije „Forestry Kupres 2024″ mogu se javiti na broj +387 63 480 732 (Marijan Lozančić).

Sudjelovanje je za goste, kao i za predstavnike šumarstva i drvne industrije besplatno, uz obaveznu prijavu do 11.03.2024.

Prijave se mogu slati na mail: info@hbsume.ba ili marijan.lozancic@hbsume.ba.

Više informacija na stranicama konferencije: Kupres 2024. i na telefon: +387 34 274 801.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

NA 31. REDOVNOJ SJEDNICI VLADE ŽZH BROJNA IZVJEŠĆA MINISTARSTAVA ZA 2023. GODINU

U Ljubuškom je održana još jedna sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke. Na dnevnom redu brojna izvješća Ministarstava za 2023. godinu. Među izvješćima našlo se izvješće o radu Javne ustanove Razvojne agencije Herag koje se u posljednje vrijeme bavi kreiranjem te implementacijom EU projekata. Više u prilogu:

Pretplatite se