Problemi u realizaciji dječjeg doplatka u FBiH

admin
0 0
Read Time:58 Second

U Federaciji BiH stupio je novi Zakon o materijalnoj potpori obiteljima s djecom, kao i novi pravilnik za ostvarivanje dječjeg doplatka u iznosu od 103 KM.
Pravilnik propisuje otvaranje bankovnog računa za svako dijete, što je donijelo mnogo poteškoća za roditelje. Novim pravilnikom problem imaju i roditelji djece s teškoćama u razvoju.

Sedmeročlana obitelj Osmanović iz sarajevskog naselja Stup preživljava prodavajući sekundarne sirovine. Žive u dvadesetak kvadrata, u jako teškim uvjetima. Aplicirali su da ostvare pravo na dječiji doplatak od Županije Sarajevo, uskoro se planiraju i prijaviti i za doplatak koji se izdvaja iz federalnog proračuna.

Tražila sam, čekam dva mjeseca. Bila sam u općini i rekli su mi da još moram čekati. Nisam nikada imala dječji doplatak. Nisu mi dali jer nisam imala prebivalište, sada sam se prijavila i predala sam, izjavila je za BHRT Ilona Osmanović.

Tražili smo, ali ne daju ništa. Radim sa željezom i tako prehranjujem djecu, priča Rambo Osmanović.

Brojna istraživanja ukazuju na težak položaj romske populacije. Prema istraživanja OSCE-a više od 70 posto Roma u tri godine traže minimalno pet zhtjeva za neku vrstu socijalne pomoći, među kojima su i prava iz oblasti dječije zaštite.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Lana Pudar danas pliva za medalju na Svjetskom kupu

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar plasirala se u finale utrke na 200 metara delfin na Svjetskom kupu koje se održava u Berlinu. Sjajna Mostarka je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj grupi i izborila finale. Lana je utrku isplivala u vremenu 2:09.69, a mjesto iza nje je završila Amina Kajtaz, koja […]

Pretplatite se