Ova županija je danas ukinula participaciju (famoznu markicu)

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Skupština Županije Sarajevo usvojila je danas Odluku o ukidanju participacije, odnosno izglasala je stavljanje izvan snage Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o osobnom sudjelovanju osiguranih osoba u troškovima korištenja zdravstvene zaštite i snošenju troškova liječenja na teritoriju Županije Sarajevo, koja je bila na snazi još od 2000. godine, uz izmjene urađene 2003. i 2004. godine.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i Vlade ŽS, Skupština je usvojila ukidanje participacije na sve usluge na svim razinama zdravstvene zaštite, primarne, sekundarne i tercijarne.

– Ukidanjem plaćanja participacije naše građane oslobodit ćemo dodatnih troškova, dodatnih maltretiranja, čekanja u redovima, na šalterima i blagajnama. Čak i oni koji su oslobođeni plaćanja po nekom od propisanih osnova, morali su čekati u nekom od redova da im netko zaokruži da ne trebaju plaćati ove troškove. To smo sada ostavili iza nas, vjerujem na zadovoljstvo svih zdravstvenih osiguranika u Županiji Sarajevo – poručio je ovim povodom ministar zdravstva KS Enis Hasanović.

Plaćanje participacije ukinuto je na sve zdravstvene usluge, od magnetne rezonance, CT-a, radioloških usluga, ultrazvuka, također uplate majke pratilje djetetu starijem od jedne godine, patrionažnih posjeta, kućnih posjeta i svih drugih usluga koje su bile obuhvaćene prethodnom odlukom.

Procjena je da se na ovaj način za Zavod zdravstvenog osiguranja prikupljalo i uplaćivalo oko 800.000 KM. Ukidanje uplata participacija je zajednička inicijativa ZZOŽS , Vlade ŽS i Ministarstva zdravstva i to neće, kako je istaknuto, poremetiti finanCijski plan i poslovanje ovog zavoda, priopćeno je iz Skupštine Županije Sarajevo.

brotnjo.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Cijene novogradnje u Hercegovini i do 3.800 KM po kvadratu

U posljednjih nekoliko godina, tržište nekretnina u Bosni i Hercegovini doživjelo je značajne promjene koje ostavljaju dubok utjecaj na način života i financijske odluke građana. Prema podacima Agencije za statistiku BiH, cijena prodanih novih stanova u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 2.630 KM po metru četvornom. U usporedbi s 2022. […]

Pretplatite se