Ova torta se ne peče i jako brzo je gotova. Okusom podsjeća na omiljenu Twix čokladicu.
Sastojci
Podloga
200 g mljevenog keksa
3 žlice šećera
120 g maslaca
Krema
500 ml vrhnja za šlag
50 ml mlakog mlijeka
1 bijela mljevena želatina
5 žlica hladne vode
Karamel
200 g šećera
200 ml vrhnja za šlag
1 žličica arome vanilije
1 prstohvat soli
50 g maslaca
Ganache
150 g čokolade za kuhanje
100 ml vrhnja za šlag
Priprema
Napravite podlogu
Otopite maslac i pomiješajte ga s keksom i šećerom. Kalup obložite papirom za pečenje pa u njega utisnite smjesu (po dnu i ako želite sa strane), piše Index.hr.
Napravite karamelu
U lonac dodajte šećer i otopite ga na laganoj vatri. Zatim dodajte vrhnje za šlag i neprestano miješajte. Na kraju dodajte aromu od vanilije, prstohvat soli i maslac te miješajte dok se maslac ne otopi. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
Napravite kremu
Želatinu pomiješajte s hladnom vodom pa ju dodajte u mlako mlijeko i miješajte dok se želatina ne rastopi (možete i staviti na laganu vatru). Ohlađenu smjesu miksati s prethodno napravljenim šlagom.
Napravite ganache
Na pari otopite čokoladu u vrhnju za šlag i dobro promiješajte.
Složite tortu
Složite tortu na način da na podlogu stavite kremu, zatim preko kreme dodate karamelu i na kraju čokoladni ganache.
Večernji.ba