Za projekt ‘Pregledaj-progledaj’ u Tomislavgradu prijavljeno 32O djece

admin
0 0
Read Time:42 Second
U projektu “Pregledaj-progledaj”, koji priprema i implementira Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, sudjeluje i Dom zdravlja Tomislavgrad iz kojeg su naveli kako se za skrinig vida u toj zdravstvenoj ustanovi do sada prijavilo 320 djece.

Projekt ima za cilj rano, odnosno pravodobno otkrivanje slabovidnosti kod djece uzrasta 4 i 5 godina kako bi se poduzele mjere koje bi rezultirale korekcijom vida i otklanjanjem problema u daljnjem životu djeteta.

Uz primjenu principa dobrovoljnog i informiranog pristanka roditelja skrining vida provoditi će stručno medicinsko osoblje u razdoblju od listopada do prosinca2022.godine, navodi Fena.

Pregled vida djece u vrtićima na području Hercegbosanske županije (Tomislavgrad, Livno, Drvar, Kupres, Bosansko Grahovo i Glamoč) obavljat će Služba za očne bolesti Doma zdravlja Tomislavgrad.

Kako se doznaje iz te tomislavgradske zdravstvene ustanove, dosad je za ovaj projekt prijavljeno 320 djece.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hercegovačke duhandžije dobile svoj spomenik

Više od stoljeća nakon stradanja, hercegovačke duhandžije dobile su svoj spomenik na Rosuljama gdje je upriličen i blagoslov obnovljenog spomenika duvandžijama. Spomenik u obliku torbe u kojoj su nosili duhan i kapa na torbi isklesano od kamena podignuto je na mjestu stradanja. Postojeći skromni spomenik gotovu su uništile ekstremne planinske […]

Pretplatite se