Suze i velika tuga: Pokopano 19 ljudi iz Jablanice, nestalo 5 čitavih obitelji

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Kolektivni ispraćaj i pokop 19 žrtava iz Donje Jablanice održan je u tom mjestu na sjeveru Hercegovine koje je najteže stradalo u poplavama i odronu stijenja, a molitvu je predvodio poglavar Islamske zajednice u BiH reis Husein Kavazović.

Najveći broj osoba poginuo je u selu Donja Jablanica kada se na njega sručila golema količina kamenja s obližnjeg ilegalnog kamenoloma, nošena bujicama vode. Jedna žena poginula je u selu Zlate. Tijelo posljednje žrtve pronađeno je jučer, zbog čega je danas organiziran kolektivni ispraćaj.

“Suvišan je svaki govor ovdje danas”

“Suvišan je svaki govor ovdje danas. Okupili smo se da ispratimo braću i sestre na bolji svijet”, rekao je u obraćanju poglavar islamske zajednice reis Kavazović.

Zazvao je mir obiteljima nastradalih te pozvao vjernike da ih ne ostave i ne zaborave.

Potresne scene mogle su se vidjeti na groblju u Donjoj Jablanici gdje su se brojni okupljeni opraštali nad kovčezima svojih nastradalih.

U Jablanici poginulo pet čitavih obitelji

Stradale su čitave obitelji Tufek, Maslo, Imamović, Čilić i Begović.

U Jablanici je poginulo 19 osoba, u susjednom Konjicu još četiri, dok su u Fojnici, u središnjem dijelu zemlje, od posljedica poplava stradale tri osobe, pa je u ovoj nesreći 26 nastradalih.

Još se traga za jednom nestalom osobom na području Konjica.

Golema materijalna šteta

Prve procjene katastrofalnih poplava i odrona stijenja u Jablanici procjenjuju se na oko 25 milijuna eura, izjavio je načelnik općine Јablanica Damir Šabanović. Po istim navodima oštećeno je 200 objekata, od kojih je 49 u potpunosti nastradalo. Ogromna šteta nanesena je javnim i gospodarskim objektima te poljoprivredi.

U ovoj općini, koja je najteže pogođena katastrofom, kao i u Konjicu još uvijek se radi na raščišćavanju cesta i ponovnoj opskrbi vodom i strujom.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kreće renovacija Poljuda u tri faze

Poljud uskoro ide u renovaciju. Vlada Republike Hrvatske odobrila je sredstva za projektnu dokumentaciju i radovi bi trebali krenuti krajem tekuće sezone. Novac za ovaj posao je rezerviran. Obnova bi trebala ići u četvrtinama. Naime, prva četvrtina stadiona koja će se obnoviti jest jugozapadna tribina (na kojoj budu gostujući navijači) […]

Pretplatite se