Vlada HBŽ-a potpisala ugovor o koncesiji s tvrtkom “Concordia” za izgradnju vjetroparka Galečić

admin
0 0
Read Time:55 Second

Nakon usvajanja prijedloga Odluka o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora s koncesionarom u svezi izgradnje vjetroparka „Galečić“ na prostoru općine Tomislavgrad, danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i tvrtke “Concordia” d.o.o. Tomislavgrad kao koncesionara.

Ugovor je uime Vlade Hercegbosanske županije potpisala ministrica gospodarstva Hercegbosanske županije, Dijana Puzigaća, a ispred tvrtke „Concordia„ d.o.o. Tomislavgrad direktor društva, Zoran Klišanin. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin.

Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju vjetroparka “Galečić”, smještenog na području općine Tomislavgrad, ukupne instalirane snage 29,9 MW, u svrhu korištenja vjetra za proizvodnju električne energije, odnosno isključivo i jedino u svrhu obavljanja elektroprivredne gospodarske djelatnosti proizvodnje, prijenosa, distribucije i trgovine električne energije za elektroenergetski objekt – vjetroelektrana.

Ugovor je sklopljen na razdoblje od trideset godina te je određena jednokratna koncesijska naknada u iznosu od 14.222,40 KM, a godišnja koncesijska naknada obračunavat će se u iznosu od 1,75% od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije, priopćeno je iz Vlade.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Avioni, skupi auti, milijunski ugovor… Hasbulla (20) je najveća zvijezda interneta

20-GODIŠNJI Rus Hasbulla Magomedov jedna je od najvećih internetskih zvijezda današnjice, a njegove obožavatelje oduševila je vijest da je i službeno je potpisao petogodišnji ugovor s UFC-om. Zbog rijetkog genetskog poremećaja Hasbulla, iako ima 20 godina, izgleda kao dijete, no upravo to mu je donijelo status svjetske senzacije koja danas […]

Pretplatite se