Poslodavci u FBiH i dalje žele strane radnike, povećanje minimalca u 2024. ne smatraju mogućim

admin
0 0
Read Time:53 Second

Udruženje poslodavaca FBiH nastavit će insistirati na ‘uvozu’ stranih radnika, istaknuto je na Izvještajnoj skupštini tog udruženja danas u Sarajevu.

Predsjednik UPFBiH Adnan Smailbegović rekao je da povećanje minimalne plaće ne smatra mogućim u ovoj godini jer Udruženje smatra da prethodno treba smanjiti doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Nada se da će u narednom periodu biti obnovljen i rad Ekonomsko-socijalnog vijeća kako bi mogli institucionalno djelovati.

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević naveo je da očekuje da će novim zakonom o unutarnjoj trgovini biti reguliran  rad nedjeljom u trgovini na nivou cijele Federacije.

Pojasnio je da je neradna nedelja u županijama u kojim je uvedena pokazala da nije došlo do pada prometa u trgovini, te da je došlo do boljeg kvaliteta usluga i smanjenja troškova za trgovce.

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnih ustanova u FBiH Samir Kurtović naglasio je da sindikati imaju dobru suradnju s Udruženjem s kojim imaju potpisanih osam kolektivnih ugovora i da se nada da će ta suradnja biti nastavljena.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

UEFA mijenja pravilo. Čeka se potvrda velike vijesti za Dalića i izbornike uoči Eura

UEFA će dopustiti izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji. Kako javlja Sky, UEFA je na glasanju Nacionalnog povjerenstva za natjecanje u ponedjeljak odlučila dopustiti izbornicima dovođenje još trojice nogometaša, nakon prijedloga pojedinih trenera da se poveća broj […]

Pretplatite se