Imenovan novi predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Zastupnički dom Parlamenta FBiH izabrao je na sjednici u utorak Dragana Miokovića (NS) za predsjedatelja ovog doma.

Za izbor Miokovića su glasala 53 zastupnika, a njih 19 je bilo protiv.

Do izmjene na čelu ovog doma je došlo nakon što je Mirjana Marinković-Lepić podnijela ostavku na mjesto predsjedateljice ovog doma.

Ona je ostavku podnijela još u rujnu prošle godine iz zdravstvenih razloga, ali zbog blokade rada Povjerenstva za izbor i imenovanja Zastupničkog doma PSBiH njena zamjena nije mogla biti imenovana, prenosi “Avaz”.

Tijekom rasprave zastupnik Mahir Mešalić (DF) je kazao da se Marinković-Lepić nije proslavila u predsjedavanju, ali da neće podržati ni Miokovića jer vjeruje da će raditi pod dirigentnom palicom dopredsjedatelja Mladena Boškovića. Dodao je i da Mioković nije kompetentan.

Razlozi za moju ostavku su privatne, zdravstvene prirode. Nisam u mogućnosti da se u punom kapacitetu posvetim pripremi i vođenju sjednica i ne želim da se to negativno odrazi na rad  Zastupničkog doma. Ostajem zastupnica, ostajem članica Kluba Naše stranke, samim tim i većine. Imenovanje novog predsjedatelja očekujem što skorije, poručila je Marinković-Lepić prilikom podnošenja ostavke.

Izglasavanjem Miokovića je okončana sjednica Zastupničkog doma, koja je trajala skoro 15 sati.

Također, odobreni su prijedlozi da se određeni službenici imenuju na funkcije u nekoliko federalnih institucija. Tako je bivša ministrica financija i dopremijerka Federacije BiH Jelka Miličević imenovana na funkciju zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Usvojene izmjene Zakona o MIO: Invalidska mirovina se neće obustaviti kod stjecanja dodatnih prihoda

Ako ova izmjena stupi na snagu umirovljeniku neće biti obustavljena mirovina kod stjecanja dodatnih prihoda na povremenim poslovima Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH rano jutros je završio jedanaestu sjednicu u aktualnom mandatu na kojoj je usvojio predloženu izmjenu i dopunu Zakona o MIO, kojom se propisano pravo da se invalidska […]

Pretplatite se