Osnovna glazbena škola Tomislavgrad osvojila tri sjajne nagrade na Međunarodnome festivalu harmonike “Accordeon art plus”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second
Međunarodni festival harmonike “Accordeon art plus” ove godine održava se u periodu od 28. do 31. svibnja u Istočnom Sarajevu, u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Udruženja za njegovanje akademske glazbe “Novi zvuk”.
Ovaj festival već godinama u Istočnom Sarajevu okuplja eminentne umjetnike, izvođače i pedagoge iz regije i svijeta. Polaznici festivala natječu se u šest disciplina – harmonika solo, klavir solo, klavirski duo, klavirski praktikum, komorna glazba i harmonikaški orkestri, a sudjeluju natjecatelji, gosti i članovi žirija iz Italije, Njemačke, Poljske, Litve, Rusije, Mađarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Naravno da je i naša Osnovna glazbena škola sudjelovala na tom poznatom natjecanju te tako i ovaj put uspješno predstavila naš grad kao i svoju školu.
Učenici Tomislav Šarić i Matea Ćavar (oboje polaznici V. razreda osnovne glazbene škole) su se natjecali u disciplini harmonika solo u petoj kategoriji, te Elizabeta Ivančić (učenica II. razreda) natjecala se u trećoj kategoriji. Pripremala ih je te s njima neumorno radila proteklih mjeseci, prof. Jelena Mandić.
U naš grad ponosno se vraćaju s tri druge, sjajne nagrade. Čestitamo im od srca!
Kako navode u ovoj našoj školi, sutra na spomenutom festivalu nastupiti još jedna učenica tomislavgradske dislocirane glazbene škole iz Kupresa.
Natjecat će se u kategoriji glasovir solo.
Sretno!
Osnovna glazbena škola Tomislavgrad/Tomislavcity
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

PRIČA O GENIJALCU SALIHU IZ TOMISLAVGRADA

U Tomislavgradu smo posjetili Saliha Seferovića, mladog izumitelja koji iako ima samo 18.godina, iza njega su brojni uspjesi. Našoj ekipi je pokazao kako funkcionira robotska ruka koja premješta stvari. Cijelu priču o ovom mladom i uspješnom momku pogledajte u prilogu:

Pretplatite se