U POSUŠJU SVEČANO OBILJEŽEN DAN HRVATSKIH BRANITELJA

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

 

U Posušju je svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja. Prigodan program započeo je odavanjem počasti, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen obilježjem Fenix 72. U 11 sati služena je sveta misa za sve nestale, poginule, umrle i žive branitelje u crkvi Bezgrješnoga začeća BDM u Posušju, koju je predmolio fra Petar Drmić.

Potom je uslijedio svečani mimohod od spomenika fra Grge Martića, preko dvije najduže posuške ulice, do Trga hrvatskih branitelja. I ove godine mladi iz naše općine nosili su ratne stjegove postrojbi, uz pratnju limene glazbe hrvatske komponente vojske OS BiH. Mimohodu su se pridružili i branitelji, članovi njihovih obitelji, mladi i stari žitelji Posušja, kao i gosti.

Na Trgu hrvatskih branitelja svečanost je nastavljena intoniranjem himne svih Hrvata te minutom šutnje i odavanjem počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima. Zajednički vijenac pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima su položili i svijeće upalili načelnik općine Posušje Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Mario Knezović, predsjednik Odbora za obilježavanje Dana branitelja općine Posušje Mladen Bašić, članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje sa svim ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, predstavnici Policije, načelnici, gradonačelnici, predstavnici Vlade ŽZH sa ministrima, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora BiH, predstavnici federalne i državne razine koji predstavljaju hrvatsku politiku, gosp.Jozo Šerić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja gosp.Tome Medveda, kao i predstavnici hrvatske komponente Oružanih snaga BiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ovi hrvatski gradovi nemaju problema s demografijom: Grade se vrtići i otvaraju radna mjesta

U Hrvatskoj je osnovano Ministarstvo demografije i useljeništva, kako bi se poboljšala demografska slika. No, unatoč iseljavanju velikog broja stanovnika, ipak postoje mjesta u kojima se bilježi pozitivan trend. Ovih su dana objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku prema kojima Dugo Selo prednjači po broju rođene djece. Predstavnici lokalnih vlasti […]

Pretplatite se