HERCEGOVINA METEO Glavnina oborina past će u noći s utorka na srijedu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
Stabilno vrijeme se nastavlja i tijekom sutrašnjeg dana. Od sredine dana se očekuje jačanje juga i južnog vjetra, što će najaviti novo pogoršanje vremena u noći na srijedu i tijekom jutarnjih sati srijede! ⚠️
Uzrokovat će je visinska dolina s jugozapada, ali za razliku od prošlog puta se ne prognozira prizemna ciklona, a samim time i veći dotok hladnijeg zraka, zbog čega će oborine za razliku od prethodnog puta biti manje obilne, ali nažalost i dalje moguće ponovno obilne.
Glavnina se očekuje opet u noćnim satima (s utorka na srijedu) kada u većem dijelu Hercegovine može biti pojave jačeg grmljavinskog nevremena praćenog obilnijom kišom. Prema većini prognostičkih modela ukupna suma je između 20 i 60 mm, u planinskom području sjeverne i sjeverozapadne Hercegovine (gdje se prošli put izlilo preko 300 mm) moguće do 90 mm.
Stoga neka svi stanovnici ovoga području budu na oprezu, budući da je tlo već prezasićeno, a s dolaskom novih, moguće obilnijih količina (do 90mm) nova klizišta i odroni se mogu vrlo lako pokrenuti‼️ Nadamo se da neće doći do značajnijeg pogoršanja situacije, a za upozorenja pratite hidrometeorološke zavode naše države!
Vremenske prilike će se stabilizirati do drugog dijela dana na području cijele Hercegovine, no ona neće biti dugog vijeka. Nova promjena vremena moguća je već u noći s četvrtka na petak.
Vikend bi prema prvim procjenama mogao proteći u znaku suhog, sunčanijeg i nešto toplijeg vremena. Dugotrajnija stabilizacija vremena trenutno nije na vidiku do daljnjeg.
Hercegovina Meteo
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kamenolom u Jablanici nije imao dozvolu

Sukladno prethodnom zaduženju predsjednice Vlade HNŽ-a Marije Buhač, kao i Zaključku s izvanrednoga zasjedanja Vlade HNŽ-a, resorno je Ministarstvo gospodarstva HNŽ-a iz svojega arhiva povuklo cjelokupnu dokumentaciju vezanu za poduzeće “Sani” d.o.o. iz Jablanice. Iz dokumentacije je vidljivo kako je naziv pravne osobe “Društvo za eksploatiranje i obradu kamena, trgovinu […]

Pretplatite se