Pulsaši u Tuzli natjecateljski, u Makarskoj rekreativno

Domagoj
0 0
Read Time:2 Minute, 44 Second

Jesen i lijepo vrijeme idealni su za trkačke aktivnosti pa su se naši članovi jučer rasporedili na dvije strane svijeta. Jedni su se zaputili prema sjeveru (Tuzli), a drugi prema jugu (Makarskoj). Tuzla je ove godine bila domaćin državnoga prvenstva u maratonu, a sudionici su uz kraljevsku disciplinu u trčanju mogli birati i polumaraton i utrku na 5 km. Među tristotinjak trkačkih duša našlo se i dvanaest naših.

U utrci na 5 km naši su članovi bili besprijekorni. U muškoj konkurenciji Džemal Bukvić do cilja je došao kao prvi s vremenom 16,48 te tako potvrdio svoj najbolji rezultat, izvrsnu formu i činjenicu da je jedan od najboljih mladića u državi. Odličan je bio i Nedim Zahirović koji je peticu istrčao za 18,17 te je s novim najboljim vremenom bio četvrti u muškoj konkurenciji. U prvih deset svoje mjesto osigurao je i Bože Perić, točnije kao šesti, Bože je do cilja došao za 21,00. U ženskoj konkurenciji predstavljala nas je Monika Ivanković. Utrku je završila za 29,59 kao četvrta u ženskoj konkurenciji. Bravo za našu mladu ekipu!

Pobjednika smo imali i na polumaratonu. Ilija Jukić ostvario je svoje najbolje vrijeme u karijeri, 1,17,06 te je s tim rezultatom bio nedostižan za ostale natjecatelje. Za medalju u ženskoj konkurenciji pobrinula se Vesna Ćavar koja je polumaraton istrčala za 1,54,25, više nego dovoljno za broncu. Čestitamo Vesni i Iliji.

Od naših su na polumaratonu još nastupali Perica Galić 1,47,21; Drago Jurič 1,58,22; i Ana Ćosić 2,35,22. Bravo ekipa za još jedan polumaraton i odlične rezultate.

U glavnoj utrci, koja je ujedno bila i prvenstvo države, imali smo troje predstavnika. Prije toga dodajemo da je novi stari državni prvak na maratonu Emir Hastor 2,39,55, a nova državna prvakinja Lucia Kimani 3,13,12.

Čestitamo Emiru i Luciji! Na državnom prvenstvu natjecala se i naša Josipa Baković, koja je maratonsku distancu istrčala za 4,09,46 te do cilja došla kao šesta žena i peta u konkurenciji za državno prvenstvo. Ovo je ujedno i Josipin rekord na maratonu. U muškoj kategoriji za državno prvenstvo predstavljali su nas: Krešimir Sliško koji do cilja dolazi za 3,30,54 kao petnaesti muškarac i jedanaesti za državno prvenstvo te Ante Mamić kao dvadeseti u konkurenciji državnoga prvenstva s vremenom 4,12,20. Bravo maratonci! I ovaj put svi uz podršku Ike Ćavara.

Aktivno je bilo i u Makarskoj. Prvi put polumaraton uz štafetnu i utrku na 5 km. Ukupno, više od 250 sudionika.

Naš klub na najkraćoj utrci predstavljao je Marko Prlić koji je do cilja došao kao šesti muškarac s vremenom 18,53. Bravo Marko!

U štafetnoj polumaratonskoj utrci uz Helenu Gleđa, nastupale su Dijana i Naomi Manđeralo. FIT cure u ženskoj štafeti osvojile su prvo mjesto s vremenom 1,32,33. Bravoo!

Dijana je trčala i polumaraton. Do cilja je došla kao peta žena i treća u dobnoj kategoriji s vremenom 1,36,41. Uz Dijanu, polumaraton su istrčali i Mario Kovačević, Igor Mandušić i Ivan Kristijan Jurič – 1,53,00. Naš Smiljenko Vekić u dobnoj kategoriji bio je drugi 2,03,01, a Božo Marković treći 2,03,03. Polumaraton je istrčao i Vlatko Kovačević 2,15,21. Poslije utrke pojedinci su dan upotpunili kupanjem.

AK Puls/Tc

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Od danas obvezna zimska oprema na automobilima

Auto-klub „Tomislav“ iz Tomislavgrada upozorava sve vozače motornih vozila da je od utorka 1. studenog 2022. godine pa do 1. travnja 2023. godine obvezna uporaba zimske opreme na cijelom području BiH. Pravilnik o prometu u zimskim uvjetima  propisuje obveznu zimsku opremu koja podrazumijeva: –          Gume za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, […]

Pretplatite se