Župnik iz Bugojna pisao policiji: Na katoličke svetkovine redovito se događaju incidenti, osjećamo se uznemireno

admin
0 0
Read Time:59 Second

Župnik Župe sv. Ante Padovanskog u Bugojnu, fra Ivan Pilić, požalio se načelniku lokalne policije na incident koji se dogodio tijekom proslave Tijelova.

Župnik je upozorio kako je skupina mladića “vjerojatno maloljetnih“, uznemiravala vjernike „neumjesnim dobacivanjima i povicima: Tekbir!!!“. Riječ je o uzviku koji na arapskom znači Alah je velik.

Prema fra Ivanovim riječima nije riječ o izoliranom slučaju, jer su se, kako navodi, „i ranije događale slične stvari: tijekom proslave Božića, Uskrsa i Sv. Ante“. U pojedinim slučajevima zapaljeni su kontejneri, zbog čega je župa bila prisiljena postaviti kamere.

“Ako se u obzir uzme činjenica o ratnim stradanjima Hrvata katolika u Bugojnu, ovakvi nemili događaji kod velikog broja katoličkih vjernika izazovu uznemirenost, probude nelagodu pa i osjećaj straha“, izjavio je katolički župnik.

Naveo je kako ovakvi incidenti bude osjećaj „da u svome gradu nismo dobrodošli“ te pozvao nadležne institucije, ali i odgojno-obrazovne ustanove te vjerske zajednice da djeluju kako bi se svi osjećali sigurno.

“Ovim putem službeno molimo policijske strukture da u budućnosti obrate veću pozornost tijekom vjerskih proslava, osobito u skorašnjoj proslavi Sv. Ante, 13. lipnja, kada ova Župa proslavlja svog nebeskog zaštitnika i kada očekujemo dolazak većeg broja vjernika“, napisao je fra Ivan.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Počela isplata mirovina, evo koliko iznosi najniža

U skladu sa Zakonom o MIO, mirovine za mjesec svibanj bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice Federacije BiH u srijedu, 5. lipnja 2024. godine. Najniža mirovina za svibanj iznosi 573,53 KM, zajamčena 684,48 KM, a najviša 2.867,65 KM. Prosječna mirovina korisnika samostalne mirovine, a kojih je na isplati za […]

Pretplatite se