U Europi se gradi najveći podvodni tunel na svijetu

admin
0 0
Read Time:42 Second

Danska i Njemačka korak su bliže povezivanju najdužim podvodnim željezničkim i cestovnim tunelom na svijetu.

Danski kralj Frederik X. svečano je danas otvorio prvi element budućeg tunela od 18 kilometara ispod Baltičkog mora. Povezat će južnu Dansku sa sjevernom Njemačkom i pridonijeti zelenoj tranziciji transportnog sektora.

Tunel Fehmarnbelt, čije se otvaranje očekuje 2029., također će skratiti putovanje sa sadašnje 45-minutne vožnje trajektom na samo sedam minuta vožnje vlakom.

Frederik je otkrio ploču na ulazu u prvi dio tunela od 217 metara, koji će kasnije ove godine biti potopljen na morsko dno na danskoj strani.

Tunel će uključivati ​​elektrificiranu željezničku prugu, a očekuje se da će automobili moći prijeći Baltičko more za 10 minuta na četiri trake, dok će vlakovi to učiniti za sedam minuta.

Posljednjih godina Danska je izgradila cestovne i željezničke veze sa susjednom Švedskom i između dva velika danska otoka

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

CONNECTO 2024 U MOSTARU

Danas je u dvorani Europa INTERA Tehnološkog Parka započeo CONNECTO 2024, ne samo kao konferencija, već kao manifestacija koja svake godine nanovo potvrđuje svoju ulogu u jačanju veza između Bosne i Hercegovine i dijaspore. Ovogodišnji skup, u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka, a uz potporu GIZ-a, Europske unije i Enterprise Europe […]

Pretplatite se